Sanyargatták, megverték, elvették a nyugdíját - Videók

Publikálás dátuma
2013.10.15. 20:47
Leírás: Illusztráció/Fotó: Thinkstock
Egy fiatal párt fogtak el október 12-én a kisbéri rendőrök, miután aznap egy idősebb férfi feljelentést tett ellenük. A nyugdíjas elpanaszolta a rendőröknek, hogy 2013 márciusában beköltözött a gyanúsítottakhoz. Abban egyeztek meg, hogy pénzért cserébe gondoskodni fognak róla, ehelyett azonban elvették az iratait és a nyugdíját is. A sértettet többször bántalmazták, orvoshoz nem engedték el. 

A férfinak a ház melletti fűtetlen fáskamrában kellett aludnia, ahová a gyanúsítottak bezárták miután bántalmazták. A ház körüli munkát is vele végeztették hónapokon át. A nyugdíját minden hónapban elvették, de R. Kitti és O. Attila ezzel sem elégedett meg. Áldozatukat bankkártya készíttetésére kényszerítették, melyet a gyanúsítottak használtak. Hitelt is megpróbáltak felvenni a sértettel, de a bank nem adott kölcsönt. Végül az idős férfi október 12-én megelégelte a kegyetlen bánásmódot. Megvárta míg a pár elalszik és besétált a Kisbéri Rendőrkapitányságra.

A kisbéri rendőrök még aznap elfogták R. Kittit és O. Attilát, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A 21 éves nő és a 25 éves férfi ellen kényszermunka bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zsarolás bűntett, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, visszaélés okirattal vétség, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A bíróság október 15-én elrendelte a gyanúsítottak fogvatartását.

Szerző

Gyerekeknek árulták az újfajta drogot - Videó

Publikálás dátuma
2013.10.15. 20:34
Forrás: police.hu
Gyermekeknek árult kábító hatású szereket egy család Bicskén és környékén. A három gyanúsított közül kettő előzetes letartóztatásban van, a harmadikat házi őrizetbe helyezték - értesült a HavariaPress.

A gyanú szerint hónapokon keresztül, több tucat gyermek és fiatalkorú tinédzsernek árult drogot egy bicskei nő, a fia és egy rokonuk. A rendőrök, a hozzájuk érkezett bejelentések után kezdtek nyomozásba az ügyben. Kiderült, hogy a családtól származó kábító hatású szereket nem csak a Fejér megyei kisvárosban, hanem a környékén, Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron is terjesztették. A zöld növényi törmelékeket főleg gyermekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták azt el. Arra is volt példa, hogy a tinédzserek a szertől rosszul lettek, orvosi ellátásra szorultak.

A nyomozók kiderítették, hogy a drogárus család postai úton szerezte be a kábító hatású anyagokat. Azokat tovább értékesítve naponta 60-100 ezer forint közötti összegeket kerestek fiatal vásárlóikon.  A családtagokat egyszerre fogták el október 11-én délután. Mindegyikük lakásán házkutatást tartottak, különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le. Az ügyben vegyészszakértőt rendeltek ki, az elsődleges szakvélemények alapján a lefoglalt növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Az  53 éves asszonyt, 28 éves fiát, valamint 41 éves rokonukat előállításukat és kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte az anya és fia előzetes letartóztatását, míg rokonukat házi őrizetbe helyezte.

Szerző

Megbüntették a sofőrt, akinek autójáról gabona szóródott az 5-ös útra

Százhúszezer forintra megbírságolta a rendőrség azt a sofőrt, akinek a járművéről gabona szóródott az 5-ös útra Kistelek és Balástya között kedd reggel. A sofőrt emellett négy hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a sofőrt közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt büntették meg.
Az érintett öt kilométeres útszakaszt mintegy két órára kellett lezárni. Az úttestet beterítő búza miatt egy autó árokba csúszott, de senki sem sérült meg.

 

Szerző