Orbán: az alkotmányos alapok "nem lesznek fölszedhetők"

Publikálás dátuma
2013.11.07. 16:22
Fotó: K2 Press
Orbán Viktor miniszterelnök úgy számol, hogy a következő parlamenti választás után jelentősen enyhülni fog az az ellenszél, amelyben kormánya az elmúlt három és fél évben végezte munkáját. A kormányfő csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet XII. ülésén, a Parlamentben azt is mondta: a Kárpát-medencében élő magyarság számíthat arra, hogy egy sikeres anyaország áll majd a háta mögött a következő években. A K2 Press képei az eseményről.

Orbán Viktor beszédében kijelentette: bármi is lesz a következő magyarországi parlamenti választás eredménye, az elég valószínűnek tűnik, hogy az ebben a ciklusban lefektetett alkotmányos alapok "nem lesznek fölszedhetők", ezzel számolhatnak a határon túli magyarok is. A következő évek munkájának tehát az alaptörvényben most olvasható tételek lesznek a szilárd elvi és történeti alapjai - nyomatékosította.

Szerző
Témák
MÁÉRT Fotó

Húszmillió forintos GVH-bírságot kapott a Magyar Telekom

A kedvezményes áron elérhető földgázszolgáltatás népszerűsítésekor a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. megtévesztette a fogyasztókat, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 20 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra - közölte a versenyhivatal csütörtökön az MTI-vel.

 A közlemény szerint a cég 2011. szeptember 1. és 2012. augusztus 31. között 5 százalékos Energia Start és 8 százalékos Extra díjkedvezményt ígért a lakossági gázszolgáltatása díjából különböző reklámeszközökön. A kedvezmények mértéke azonban augusztus 31-ét követően csökkent, így a fogyasztók a várhatónál rövidebb ideig, illetve kisebb mértékben juthattak hozzá a korábban hosszabb ideje népszerűsített kedvezményekhez.

Szerző

Átkacsázott az üléstermen a KDNP-s politikus, és "rámarkolt" egy szocialistára

Publikálás dátuma
2013.11.07. 15:46
Fotó: Vajda József
Modortalanságáért fedte meg az MSZP-s Józsa István a KDNP-s Pálffy Istvánt, aki rögvest átgörbült a parlamenti üléstermen, kezet rázott a szocialista felszólalóval, majd még szólt két jobbikos honatyához is. Távozása után a két képviselő szája a részeg szót formázta, illetve poháremelgetést imitálva próbálták jelezni az ülésvezető elnöknek, hogy a kormánypárti politikus rendesen beszeszelt szerintük. Pálffy István rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti azt, aki azt állítja róla, hogy ittas volt a parlamentben.
Szerző