Már ma ítélet születhet a Szita Bence-ügyben

Publikálás dátuma
2014.01.10. 10:04
A B. József elsőrendű, K. József másodrendű és P. Erika harmadrendű vádlott ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös ke
Ma kezdi tárgyalni másodfokon annak a nőnek és két férfinak a perét a Pécsi Ítélőtábla, akik 2012 októberében egy Kaposvárhoz közeli erdőben brutális kegyetlenséggel megölték a tizenegy éves Szita Bencét. Ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon ítélet születik.

A Kaposvári Törvényszék tavaly júniusban hozott elsőfokú határozatában Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta. A nem jogerős határozat szerint a ma 49 éves, kaposvári nő felbérelte az 59 és a 43 éves hajléktalanokat Szita Bence megölésére, ugyanis a gyermeket okolta azért, hogy megromlott a kapcsolata élettársával, a fiú nevelőapjával. 

Szita Bencét az év október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ott Bogdán József a kocsiból kiszállva leütötte, ásóval és késsel negyvenszer megszúrta, megvágta. Eközben Kertész József megásta a gyerek sírját, Polcz Erika pedig mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. A gyilkosok a még életben lévő fiút a gödörbe temették, ott megfulladt, ruháit és telefonját a Kaposba dobták.

Szerző

Elfogták a bajai bankrablót

Elfogták azt a 27 éves férfit, aki tavaly októberben kirabolt egy bajai pénzintézetet - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Gál Kristóf közölte: a szerdán elfogott bajai férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. október 10-én bement egy bajai pénzintézetbe, és egy késsel készpénz átadására szólította fel az ott dolgozó két alkalmazottat.

A férfi kevesellte a kapott összeget, ezért mindkét nőt bántalmazta. Bár súlyos sérüléseket szenvedtek, a dolgozók nem adtak át több pénzt a rablónak, aki a megszerzett pénzzel elmenekült.

A férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Bajai Járásbíróság pénteken - közölte Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Szerző
Témák
bankrablás Baja
Frissítve: 2014.01.10. 13:51

Ártatlannak vallotta magát P. Koltai Gábor

Minden vádpontban ártatlannak vallotta magát az ellene és öt társa ellen tegnap indult perben P. Koltai Gábor filmproducer a Fővárosi Törvényszéken.

Az ismert színész, Koltai Róbert fiát azzal vádolják, hogy fiktív számlák alapján is igényelt állami támogatást filmkészítéshez, és ezzel több, mint 2 milliárd forintos kárt okozott. A vád szerint producertársával 2008 és 2010 között hazai, illetve offshore cégekből álló "fiktív gyártási láncolatot" hozott létre, angol nyelvű 3D-s filmek gyártására, ám ezek közül több nem készült el, ezért az ügyészség szerint a producerek célja az áfacsalás volt.

Egy szakértő szerint volt film, aminek az előállítási költségének négyszeresét számlázták ki; igaz, az egyik védő arról beszélt, tudomása szerint a rendőrségi szakértő nem vette figyelembe az eredeti előállítási költséget. Mintha egy házra valaki azt mondaná, hogy 60 millióból megépíti, ám az nem jelenti azt, hogy nem százmillióba kerülne a valóságban - fogalmazott.

Ráadásul a vád előkészítésének idején készült el az egyik film, a Magic Boys 2012-ben, amely több ismert küldöldi színészt, Michael Madsent és Vinnie Jones-t is szerepeltette. P. Koltait a nyomozáskor csak egyszer hallgatták ki, és korábban azt mondta, "határozott elképzelése" van arról, miért történik vele az ügy, de ezt nem tudja bizonyítani. Korábban édesapja is fia ártatlansága mellett érvelt.

Frissítve: 2014.01.09. 21:16