Havazás - Kamionstop Baranyában

Baranya teljes területén megtiltották a 7,5 tonna össztömegű kamionok közlekedését, miután a megyében intenzíven havazik, délutánra 5 centiméternyi csapadék hullott – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kasza Anett tájékoztatása szerint a megyei védelmi bizottság kora délután rendelte el a teherautók közlekedésének tilalmát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a megyében 20 centiméteresnél is nagyobb hótakaróra, az egyre erősödő szél miatt pedig hófúvásra is kell számítani. Az utak több helyen havasak, latyakosak, csúszósak.

Kasza Anett közölte: az időjárással összefüggésben több baleset történt az elmúlt órákban Baranyában. Véménd mellett egy autó csúszott az árokba, személyi sérülés nem történt. A 66-os számú főúton, Mánfánál több kamion elakadt. A műszaki mentésben a katasztrófavédelem egységei nyújtanak segítséget. A főúton jelenleg teljes útzár van érvényben.

Magyarsarlóson és Vokány külterületén egy-egy menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el. Az utasokat mindkét helyszínről mentesítő járat szállította el.     Zobákpuszta és Komló között egy sószóró és egy személyautó ütközött össze. Lad településen egy teherautó akadt el a csúszós úton, közvetlenül mögötte egy menetrend szerint közlekedő járat vesztegel. A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották. 

Szerző

Havazás - Keresztben egy kamion a 74-esen, áll a forgalom - FOTÓ

Publikálás dátuma
2014.01.24. 16:21
MTI Fotó: Varga György
Egy keresztbe fordult kamion miatt mindkét irányban leállt a forgalom a 74-es főúton, Hahót és Fakospuszta között - értesült az MTI a helyszínről.

A teherjármű orra az árokban áll, a rakomány része pedig teljesen elzárja az utat. A szerelvényt nem lehet kikerülni, a járműforgalom ezért mindkét irányban leállt a havas-latyakos úton.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon azt közölte: a baleset miatt a 74-es főút forgalmát Bakon Pacsa felé, míg Hahóton Pötréte felé terelik. A műszaki mentés várhatóan több óráig tart.

Szerző
Frissítve: 2014.01.24. 17:41

Bilincsben a gyulai dohánybolt kirablója

Elfogták a gyulai dohánybolt kirablóját. A 24 éves K. Attilát Sarkadon egy családi házban vették őrizetbe a rendőrök péntek délelőtt - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Albert István elmondta: K. Attila csütörtök délután egy gyulai dohánybolt alkalmazottját késsel a bevétel átadására kényszerítette, majd elmenekült.

Szerző