Megszűnt a kamionstop Szerbiában

 Engedélyezte a kamionok belépését Szerbiába kedd délelőtt az ottani határrendőrség, egyelőre azonban óránként csak húsz járművet fogadnak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A tehergépjárművek forgalmának korlátozását a rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt pénteken rendelték el.

A magyar-szerb határ előtt, Csongrád megyében 580 jármű várakozik a parkolókban és az utakon. A szakemberek számítása szerint körülbelül másfél-két napot vesz igénybe, amíg a helyzet rendeződik, és az utolsó tehergépjármű is elhagyhatja Magyarországot.

A rendőrök a korlátozás feloldásáról három nyelvű szórólapon tájékoztatják a sofőröket. A szerbiai rendőrök Szabadkánál a személy- és a teherforgalmat is leterelik az autópályáról Topolya felé.

Szerző

Lakástűzben meghalt egy férfi Bodajkon

Meghalt egy idős férfi lakástűzben Bodajkon - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Farkas-Boszik Gábor elmondta, hogy a Peske közben egy lakóépület egyik szobájában volt tűz: a televízió burkolata és a férfi ruházata égett. A mozgásában korlátozott férfire a gondozónő talált rá kedd délelőtt.

Hozzátette: a móri és székesfehérvári tűzoltóknak nem kellett beavatkozniuk, mert a tűz - feltehetően az oxigénhiány miatt - magától elaludt.

Szerző

Rálőttek egy kocsira Budapesten

Több lövést adott le egy ismeretlen keddre virradó éjszaka a főváros XVII. kerületében, egy Pesti úti társasház előtt parkoló autóra - értesült az MTI.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire hivatkozva egyéb információval nem szolgáltak.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Szerző