Előfizetés

Centralizált Magyarország - Megtépázott jogvédelem

Publikálás dátuma
2014.03.21. 19:05

Boldogabb országokban a demokratikus közjogi rendszer a népet védi a hatalomtól, az Orbán-rendszer viszont a hatalmat védi a néptől - jelentette ki Mesterházy Attila, a szocialista Bárándy Gergely most megjelent Centralizált Magyarország - Megtépázott jogvédelem című könyvének bemutatóján.

A kormányváltó erő miniszterelnök-jelöltje elmondta, az MSZP-s képviselő a kötetben egyebek mellett arra keresi a választ, hogyan építette le a kormány a fékek és ellensúlyok rendszerét, valóban végzetes csapás érte-e a jogállamot, megvalósult-e az Orbán Viktor miniszterelnök által vizionált centrális erőtér. Mesterházy szerint a mai magyar rendszerben minden fordítva működik, mint ahogy az normális demokráciákban szokott. Az MSZP elnöke a bemutatón megköszönte Bárándynak, hogy kötetével hozzájárult "a népszuverenitás elvét tiszteletben tartó alkotmányozás és a demokrácia intézményének védelméhez".

FOTÓ: BIELIK ISTVÁN/NÉPSZAVA

Bajnai: "Rántotthúsos szendvics kormányváltó módra"

Publikálás dátuma
2014.03.21. 19:00
Az útitárs. Fotó: Facebook
A közkedvelt elemózsia Bajnai Gordon Facebook-oldalán látható. 

Bajnai Gordon az elmúlt napokban publikált Facebook-bejegyzéseiben rendre megemlíti a rántott húsos szendvicset, mint a kampányutak során vele tartó "társat". A minap egy fotó is felkerült az oldalra, a következő bejegyzéssel: "Állandó útitársam az elmúlt 6 hétben."

Nem szavazhatnak a magyar katonák Afganisztánban

Publikálás dátuma
2014.03.21. 18:53
MTI-fotó/Koszticsák Szilárd
Nem szavazhatnak az országgyűlési választásokon az Afganisztánban állomásozó magyar katonák – tudta meg az Index.

 Mivel rendelkeznek magyarországi állandó lakcímmel, levélben nem szavazhatnak, csak Magyarországon vagy külképviseleten. Kabulban azonban erre nem lesz lehetőségük - írta a portál kérdésére a Külügyminisztérium. A katonák más ország nagykövetségére sem utazhatnak el szavazni (bár erre általában joga van a külföldön élő magyaroknak). A Külügyminisztérium nem adott bővebb felvilágosítást a biztonsági kockázatról.

Az Index írását itt olvashatja.