Előfizetés

Újabb csontváz esett ki Welsz Tamás szekrényéből

Újabb csontváz esett ki Welsz Tamás szekrényéből. A Blikk információi szerint a különös körülmények között elhunyt vállalkozó nem csak bissau-guineai útlevéllel kereskedett, hanem uruguayi állampolgárságot és ezt igazolandó úti okmányt is árult.

A lap megtalálta az egyik "ügyfelet" is, akinek eladásra kínáltak állampolgárságot.

– Engem egy akciós ajánlattal keresett fel Welsz. Azt mondta, negyvenezer euróért (kb. 12 millió Ft) ad uruguayi útlevelet, állampolgárságot, bejelentett lakcímet, de ha veszek hozzá bissau-guineait is, akkor ötvenötezerből (16,5 millió Ft) megúszom az egészet – mondta el az üzletember, aki végül nemet mondott az ajánlatra, ám több tehetős ismerőse vásárolt az akciós áruból.

A schengeni határszabályok miatt azonban sem uruguayi, sem bissau-guineai útlevéllel nem lehetett volna vízum nélkül Magyarországon tartózkodni, ezért Welsz Tamás mintegy ajándékként biztosított egy hivatalos szlovák tartózkodási engedélyt, méghozzá igazolt, bejelentett lakcímmel.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Kerékpároson ment keresztül az autóbusz

Életveszélyes sérülésekkel került kórházba az a kerékpáros, akit egy autóbusz gázolt el tegnap délelőtt Tolnán - tudta meg a HavariaPress.

Szerdán délelőtt fél 11-kor történt a baleset a Tolna város egyik útkereszteződésében. Egy 34 éves nő - a rendőrség megállapítása szerint - figyelmetlenül, az elsőbbségadást elmulasztva hajtott a kereszteződésbe, ahol elgázolta az arra tartó busz.

A jármű alól kimentett nő súlyos sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Lezárták a kőröshegyi völgyhidat Nagykanizsa felé

Műszaki mentés miatt lezárták a kőröshegyi völgyhidat Nagykanizsa felé, a főváros felé a külső sávban halad a forgalom - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt az MTI-vel.

Közleményük szerint a forgalomkorlátozást az M7-es autópálya 121-es és 122-es kilométerszelvényében egy nyerges vontatóról leesett konténer eltávolításának idejére rendelték el.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a hét óra előtt történt balesetben senki nem sérült meg.