Borítékolt vb-lúzerek

Publikálás dátuma
2014.06.10. 13:57
Drogba-bukta várható? - Fotó: Gettyimages.
 Rossz formában vannak, elfáradtak,  bizonytalanná vált helyük a csapatukban, vagy egyszerűen összeroppannak a rájuk rakott teher alatt. Ők fogják a vb legnagyobb csalódását okozni.

A Guardian nemzetközi felmérést készített a világ sportújságírói között, akik igazán nem kímélték a nagy neveket. Nyilván azért, mert ha ők okoznak nagy csalódást, az sokkal feltűnőbb, mintha ugyanez a névtelenekkel történne.

A brazilok közül természetesen Neymar a kiszemelt, akit túl fiatalnak tartanak arra, hogy ő vigye a hátán az aranymezeseket. Nem várnak sokat a mexikóiak Chicharitótól sem, akinek  az elmúlt idényben a Manchesterben leginkább a kispad jutott. A kameruni kolléga szerint Samuel Eto’o lesz a negatív szenzáció, mert a 33 éves játékosnak ez már a negyedik világbajnoksága lesz, (csak azért nem az ötödik, mert az afrikai csapat a 2006-os vb-re nem jutott ki), és bár az idő eljárt felette, még mindig ő a hangadó az Oroszlánoknál. Felkerült a listára Xavi, „akinek a lába már nem olyan gyors, mint az agya”.  Leírják az elefántcsontparti Didier Drogbát is (ő már 36 éves), míg a japán Kagava Sindzsinél újra a túlterheltség okozta stressz lesz a csalódás oka a szakértők szerint.

Az olaszok képviselője az azzurrik védelmét temeti. „Valamikor abszolút szilárd volt, ma katasztrófa” – véli a Corriere della Sera újságírója. Daniel Sturridge-ről a Guardian szakírója azt állítja, hogy ha újra szélsőt játszatnak vele, mint annak idején a Chelsea-ben,  aligha fog emlékezeteset nyújtani. Az uruguay-i újságíró a kékmezesek csapatkapitányát, Diego Luganót parentálja el, aki élete legnagyobb kihívásához érkezett 33 évesen, de ehhez „nem elég nagy játékos”. Az argentinoknál Fernando Fernandez a „lúzer”, mert a Napoliban játszó védő „csak fejjátékban erős”. A bosnyákokat Edin Dzekótól féltik, a németeknél Bastian Schweinsteiger egészségi állapotát tartják aggasztónak, míg a belga szakértő szerint kudarc esetén Eden Hazardról szedik le a keresztvizet.

Jegyezzük meg ezt a névsort. A szakértőkkel kapcsolatban pedig borítékolhatjuk, hogy ha tippjük bejön, akkor az „ugye megmondtuk” kezdetű kommentár következik, ha pedig mégsem, akkor azt is elfelejtik, hogy szájukra vették e futballsztárok neveit…

Szerző