Életveszélyes állapotban van két, a robbanástól megsérült gyerek

Publikálás dátuma
2014.06.17. 21:30
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Két gyerek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában.

A katasztrófavédők kedd délután háromnegyed háromkor kapták a bejelentést, hogy egy Vörösmarty utcai családi háznál robbanás történt. A mentők a helyszínen négy  fiút láttak el, majd vitték őket a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. 

Józsa Zoltán,  a kórház traumatológiai osztályának főorvosa közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg. A távirati iroda  úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre.

Az MTI fotóriportere a helyszínen azt tapasztalta, hogy a rendőrség mintegy 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet és tart a helyszíni vizsgálat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Talabér Márta a település polgármestere azt mondta, hogy tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az önkormányzati vezető a helyszínen azt tapasztalta, hogy sem a ház, sem a környező épületek nem rongálódtak meg a detonációban. Az utca egyébként a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Szerző

Kiadta a Hernád a 13 éves gyerek holttestét

Publikálás dátuma
2014.06.17. 20:24
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Múlt hét csütörtök óta keresték, ma megtalálták a Hernádban a folyóban elmerült 13 éves gyerek holttestét. 

A távirati iroda trendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a holttest a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Méra és Vizsoly között került elő. 

A 13 éves helyi fiú Vizsoly külterületén a Hernádban fürdött csütörtök délután, amikor a folyó elsodorta, a gyerek elmerült a vízben. A hatóságokat vélhetően egy szemtanú értesítette. A megyei katasztrófavédelem a gönci tűzoltókkal aznap megkezdte a kutatást, majd az  encsi tűzoltók is csatlakoztak. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás részeként vizsgálja az esetet.

Szerző

Rongálás a zsidó temetőben - felemelték a nyomravezetői díjat

Publikálás dátuma
2014.06.17. 18:00
A kép illusztráció Fotó: "Séta az elhagyott zsidó temetőben" Facebook- csoport
Felemelték a nyomravezetői díjat a szikszói régi zsidó temetőben tavaly november és idén május között történt rongálás ügyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az eddigi 100 ezer forint helyett a város és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége összesen 200 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Az egyébként lezárt temetőben félszáznál is több sírt rongáltak meg, sok síremléket összetörtek, ledöntöttek. A rendőrség rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város zsidó temetőjét a második világháború után zárták le, oda évtizedek óta csak a szeretteiket gyászolók jártak.

Szerző