Őrizetben a reptér igazgatója - a Wizz Air is belekeveredett!

Publikálás dátuma
2014.07.02. 15:38
Túl olcsón kapta meg a Wizz Air a belgrádi szolgáltatásokat? Forrás: Facebook
Hivatali visszaélés gyanújával őrizetbe vették szerdán a belgrádi Nikola Tesla repülőtér vezérigazgatóját, Velimir Radosavljevicet - tájékoztatott a szerb belügyminisztérium.

A közlemény szerint Radosavljevic a Wizz Air légitársasággal való együttműködés során jelentősen megkárosította a Nikola Tesla repülőteret.

A Nikola Tesla vezérigazgatója és a Wizz Air 2011 márciusában kötött szerződést, amelyben a gyanú szerint engedményeket tett a Wizz Airnek. Ennek következtében a fapados légitársaság több mint 207 millió dináros (556,83 millió forint) nyereségre tett szert a belgrádi repülőtér kárára az illetékekből és a reptéri szolgáltatásokból.

Szerző

Repülőgép ütött el egy lányt Pusztaszeren

Publikálás dátuma
2014.07.02. 13:52
Rendőrök helyszínelnek a pusztaszeri repülőtéren. FOTÓ: MTI, Donka Ferenc
Elütött egy fiatal nőt egy kisrepülőgép Pusztaszeren. A HavariaPress úgy tudja, a 18 éves lány súlyosan megsérült.

Szerdán délelőtt 10 óra körül történt a baleset a Csongrád megyei Pusztaszer repterén. Egy kisrepülőgép földet érés után ütött el egy 18 éves nőt, aki egyelőre tisztázatlan körülmények között került a landoló gép útjába.

Az MTI információi szerint a fiatal nőt a repülőgép egyik futóműve találta fejen, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, a baleset körülményeit a rendőrség és a szakhatóság vizsgálja.

Szerző

Borzasztó szag és látvány fogadta a nyomozókat - Videó

Publikálás dátuma
2014.07.02. 13:27
Forrás: police.hu
Borzasztó szag és látvány fogadta a nyomozókat, valamint az állatvédőket egy csepeli raktárban. Műanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt - számol be a police.hu.

A rendőrséget 2014. július 1-jén az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtiszta kiskutyát tartanak fogva ismeretlenek. Az állatok tartási körülményei valószínűleg nem megfelelőek.

A helyszínre kiérkező járőrök a raktár közelében ellenőrizték L. János 56 éves és L. Edina 24 éves budapesti lakosokat. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, ahol az ebeket tartották. A rendőrök összesen 40 fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban.

A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Jánost és L. Edinát állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

Szerző