Újabb tragédia! Már nincs nap légi katasztrófa nélkül

Publikálás dátuma
2014.07.24. 16:18
Fotó: Airalgerie.com
Újabb súlyos légi katasztrófa történt csütörtökön, ezúttal Afrikában.  Egyes források szerint Niger, mások szerint Mali felett zuhant le az Air Algérie gépe 110 utassal a fedélzetén.

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult, és a felszállás után 50 perccel eltűnt a radarok képernyőiről. Az AFP francia hírügynökség egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a gép Mali északi részén, nem messze az algériai határtól, megváltoztatta útvonalát a rossz látási viszonyok miatt, hogy ne kockáztassa az összeütközést az Algír-Bamako járattal. Ezt követően szakadt meg a kapcsolat géppel, amelyet a spanyol Swiftair cég üzemeltetett.

A Le Figaro értesülései szerint a gépen legalább 50 francia állampolgár tartózkodott.

Mint kiderült, azoknak lett igazuk, akik szerint Mali felett zuhant le a gép.  BBC brit közszolgálati adó ugyanis csütörtökön kora este, a BFMTV francia tévécsatorna jelentésére hivatkozva közölte, hogy francia katonák megtalálták az eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Mali középső részén. 

 

Szerző
Frissítve: 2014.07.24. 21:10

Hazahozták a német rendőrök a szombathelyi sikkasztót

Münchenben elfogták a helyi rendőrök azt a szombathelyi férfit, aki hat éve lépett le egy kft. pénzével Szombathelyről. A keresett sikkasztót a Liszt Ferenc repülőtéren adták át a magyar rendőröknek.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság 2009. november 10-én indított nyomozást K. György ellen, sikkasztás miatt. A férfi egy kft. ügyvezetőjeként a társaság bankszámlái feletti önálló, korlátlan hozzáférési és rendelkezési jogosultságát kihasználva 2008. október 31-én több millió forint készpénzt vett le egy banki folyószámláról, mellyel a tulajdonosok felé nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett. A cég pénztárában lévő készpénzt is magához vette, majd eltűnt.

2010. február 22-én országos elfogatóparancsot, majd 2010. április 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki a sikkasztó ellen. Az 59 éves férfit néhány hete a német rendőrök Münchenben elfogták, majd július 23-án a Liszt Ferenc repülőtéren a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Szerző

Két kamion ütközött az M5-ösön Ócsánál, teljes zárás

Két kamion rohant egymásba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Ócsa térségében. Az egyik jármű sofőrje súlyosan megsérült, a pályaszakaszt egy időre lezárják - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem csütörtökön kora délután.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autópálya 29-es és 30-as kilométere között történt karambol sérültjéért mentőhelikopter érkezik, a mentés idejére teljes szélességében lezárják az útszakaszt. A forgalmat az ócsai kihajtónál az 5-ös főútra terelik.

Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a dabasi tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki az egyik kamion roncsba szorult sofőrjét, állapota az első információk alapján életveszélyes. A szóvivő úgy tudja, hogy a másik kamion sofőrje is megsérült.

Szerző