Baleset miatt lezártak egy sávot az Árpád hídon

 Baleset miatt lezártak egy sávot az Árpád hídon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese.

András Tamás elmondta: a Budáról Pestre tartó oldalon egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, egy ember megsérült.
A híd Pest felé tartó oldalát rövid időre teljesen lezárták, de már egy sávon halad a forgalom - tette hozzá András Tamás.
Kiss Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók a járműből kifolyt folyadékot felitatták. A balesetben egy ember könnyebben sérült meg, őt a mentők kórházba vitték - tette hozzá.

Szerző

Pályazár - Vonat ütközött kisteherautóval

Baleset miatt késnek a vonatok a Kiskunfélegyháza-Baja vonalon - közölte a Mávinform hétfő délután.

Közleményük szerint Bátaszék és Pörböly között egy kisteherautó a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a vasúti útjáróba és nekiütközött a vonatnak. A balesetben nem sérült meg senki, de a pályát a rendőrségi helyszínelés idejére lezárták a forgalom elől.

Bátaszék és Pörböly között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A Kiskunfélegyháza-Baja vasútvonalon utazóknak 20-25 perces késésekre kell számítaniuk - olvasható a Mávinform közleményében.

Szerző

Megrongálták a Szépművészeti madridi kiállítását

Egy francia állampolgárságú turista megrongálta a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállítását; az elkövető egy Leonardo-grafika másolatát próbálta ellopni a szombatról vasárnapra virradó éjszaka.

A francia turista a Tanulmány két harcos fejéhez című rajz másolatát vágta ki, a Szépművészeti által szerződtetett spanyol éjjeliőr azonban a tolvajt ártalmatlanná tette, és a rablást megakadályozta - közölte az MTI-vel hétfőn a budapesti múzeum.

Tájékoztatásuk szerint az anyagi kár a 400 euró értékhatárt nem haladta meg, a spanyol büntetőjogi szabályozás értelmében ezért a rendőrség elengedte az elkövetőt, és a Szépművészetire bízta annak eldöntését, hogy kíván-e feljelentést tenni a tolvaj ellen, ezzel azonban a múzeum nem élt.

A kiállítás szponzora, a Hewlett Packard pótolta a képet; az "eredeti" másolatot a rablás után a Szépművészeti kiállításának madridi önkéntes koordinátora vette magához.

A két budapesti múzeum Madrid belvárosában, a Plaza de Colónon július közepétől augusztus 9-ig mutatja be 25 remekművét, mások mellett El Greco, Leonardo, Raffaello, Velázquez, Goya, M.S. mester, Szinyei Merse, Ferenczy és Munkácsy műveinek pontos reprodukcióit három méter magas molinókon, összesen nyolc installáción.

Szerző