Jó, hogy nem járt arra! - Durva baleset éjjel Budapesten

Baleset történt hétfőn késő este az Árpád hídon, egy sérültet kórházba vittek a helyszínről. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese elmondta, hogy a Budáról Pestre tartó oldalon egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, egy ember megsérült.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A híd Pest felé tartó oldalát a feltehetően gyorshajtás miatt bekövetkezett baleset helyszínelésének idejére egy rövid időre lezárták. A tűzoltóknak a járműből kifolyt üzemanyagot is fel kellett itatniuk az útpályáról. 

Szerző

Fegyverrel fenyegette a hangoskodó gyerekeket

Vádat emelhetnek azzal a férfival szemben, aki légfegyvert fogott egy tatabányai lakótelepen a lakása közelében hangoskodó gyerekekre. A rendőrség a napokban zárta le az 53 éves férfival szemben indított nyomozást - értesült a HavariaPress.

Június 1-jén, egy lakótelepi lakás erkélyéről fenyegette meg a ház előtt játszó gyerekeket az 53 éves férfi. Egy fegyverrel úgy tett, mintha csőre töltené, majd elzavarta a gyerekeket.

Gyanúsítotti kihallgatásán F. Sándor elmondta, hogy zavarta a gyerekek labdázása és hiába kérte őket, hogy menjenek a közeli játszótérre, ők maradtak. Ráadásul az egyik még szemtelenkedett is vele, ez dühítette fel annyira, hogy kezébe vette a légfegyvert és azzal próbálta meg elzavarni őket a környékről.

A Tatabányai Rendőrkapitányság a fegyveresen elkövetett garázdaság miatt, az ügyben folytatott nyomozást a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Szerző

Alapítványi iskolánál kutakodik a NAV

Házkutatás után zárolta az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alapítványi iskolának, valamint vezetőinek vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV szerint  az intézmény visszaélt a tanulói után kapott állami támogatással.

A hivatal közleménye szerint a pénzügyi nyomozók 2009-re visszamenőleg vizsgálták a szabolcsi településen működő alapítványi iskola tevékenységét, a dokumentumok alapján az iskola olyan tanulók után is igényelt és kapott állami támogatást, akiknek egy része soha nem járt az oktatási intézménybe, másik részük pedig túllépte a megengedett hiányzási keretet.

A NAV szerint a nyomozók a helyszíni szemlén láttak olyan osztálytermet is,  ahol mindössze egy diák vett részt az órán. A hatóság zárolta az iskolának és az intézmény vezetőinek pénzét 32 millió forint értékben. Az ügyben eddig három nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Szerző