Fazekas Sándor szavai szerint a szerencsi csoki tradíciója, gyártásánál az odafigyelés, a magas szakmai tudás mind alkalmassá teszi hungaricumnak. A szaktárca vezetője jelezte: bízik abban, hogy a jó néhány évvel ezelőtt, az uniós cukor-gyártási szabályozás miatt lebontott Szerencsi Cukorgyár újra felépülhet, ahogy fogalmazott: "most, amikor az uniós akadályok elhárultak", lehetőség nyílhat arra, hogy újra cukorgyárak épülhessenek Magyarországon.
Szerencsen 1923-ban épült fel a csokoládégyár, amelynek termékei világszerte ismertté tették a jelenleg mintegy tízezer lakosú település nevét, amely Magyarország cukor- és édesiparának egyik fellegvára lett. A magyar magánszemélyek tulajdonában álló Bonbon Kft. 1996 áprilisában jött létre, azért, hogy továbbvigye a nyolcvanéves szerencsi édességgyártás történelmi jelentőségű hagyományait - hangzott el az avatáson.
A cég termékei felölelik a szerencsi édesiparban egykor gyártott édességek jelentős részét: táblás csokoládék, kézi és gépi desszertek, töltött és töltetlen cukorkák, karamellák, cukor- és csokoládédrazsék, kenhető mogyorókrém, likőrös bonbonok, a méltán híres "Melódia", a tradicionális kézzel gyártott konyakmeggy egyaránt megtalálható a palettán.
Az édesipari társaság új, mintegy 150 millió forintba került üzemcsarnoka uniós, állami és magánpénzből épült meg, húsz-harminc új munkahely létesülhet a jelenleg száz embert foglalkoztató cégnél, amely az elmúlt üzleti évet 1,43 milliárd forint árbevétellel zárta, szerény nyereséggel.