Előfizetés

Több robbanótest miatt zárlat a 62-es úton

Több robbanótestet találtak Székesfehérvár közelében, a 62-es főút felújítása közben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint aknavető gránátokat és gyalogsági lőszereket találtak Székesfehérvártól öt kilométerre, a 62-es főút 38-as kilométerénél. Az utat összesen 600 méter hosszúságban le kellett zárni a beazonosítás idejére.

Hétvégére nyár lesz

Publikálás dátuma
2014.08.27. 15:10
Fotó: Oli Scarff, Getty Images
Csütörtökre az ország nagy részén a napsütés kerül túlsúlyba, a szél is veszít erejéből. Hajnalban hűvös lesz, a szélvédett északi völgyekben 5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, délutánra 20-25 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken folytatódik a napos, száraz idő. Nem lesz jelentős a légmozgás. Ismét hűvös lesz a hajnal, de napközben országszerte 25 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégén nyárias időre, általában véve több órás napsütésre van kilátás, de időnként megnövekedhet a felhőzet, és főként északon, északnyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Délutánonként 25-30 fok várható.

Az Együtt magyarázatot vár a KDNP és a Jobbik szigetvári együttműködésére

Az Együtt magyarázatot vár arra Semjén Zsolt KDNP-elnöktől, hogyan lehet, hogy Szigetváron a KDNP és a Jobbik közösen támogatja egy civil szervezet polgármesterjelöltjét, Simon Jánost a fideszes jelölttel szemben.

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja hétfőn, a képviselői irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, úgy látják, "repedezik a nemzeti együttműködés rendszere", ugyanis a KDNP több helyen is külön indul az önkormányzati választáson szövetségesétől, a Fidesztől.

Elmondta, a Baranya megyei Szigetváron a Fidesz és a KDNP más polgármesterjelöltet támogat, szavai szerint ráadásul úgy, hogy utóbbi a fideszes polgármesterjelölt ellen a Jobbikkal fogott össze.

Közölte, tisztességes magyarázatot kérnek és követelnek arra Semjén Zsolttól, hogy a magát kereszténynek és demokratikusnak valló párt Szigetváron miért fordult a szélsőjobb felé, hogyan tudott összefogni "egy nyíltan szélsőséges, antiszemita párttal".

Berkecz Balázs helyiekre hivatkozva arról beszélt, a történtek mögött a helyi Fidesz "szétcsúszása" áll, valamint az, hogy a két kormánypárt "nagyurai" helyben nem tudnak megegyezni egymással és ettől a megoldástól várják a túlélésüket. Jelezte azt is, tudomásuk szerint vannak olyan szigetvári politikusok, akik egyszerre a Fidesz és a KDNP tagjai is, akik most együtt politizálnak a Jobbikkal.

A sajtótájékoztatón bemutatott és több újságírónak átadott (impresszum, így a kiadónak, valamint a kiadásért felelős személy nevének feltüntetése nélküli) választási szóróanyag szerint Simon János polgármesterjelölt a Sygeth Civitas Egyesület jelöltjeként indul az októberi önkormányzati választáson, a KDNP és a Jobbik szigetvári szervezeteinek "ajánlásával és támogatásával". A szóróanyagon a Sygeth Civitas Egyesület mellett a KDNP és a Jobbik logója is szerepel.

A jelölt bemutatkozásában az áll, hogy 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották meg Szigetváron önkormányzati képviselőnek és társadalmi megbízatású alpolgármesternek.