Újabb vonat siklott ki Székelyföldön

Újabb tehervonat siklott ki csütörtökön Székelyföldön, Vasláb (Voslobeni) és Marosfő (Izvorul Muresului) között, ugyanezen a szakaszon egy hete is több órán keresztül szünetelt a forgalom egy hasonló baleset miatt.

Ezúttal egy Déda és Madéfalva között közlekedő, 17 tartálykocsiból álló, gázolajat szállító szerelvény utolsó előtti vagonja siklott ki. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelet közlése szerint nincs robbanásveszély, mivel a gázolaj nem szivárog. A balesetben senki nem sérült meg. A vonat első 15 vagonját a működőképes mozdony tovább vontatta a marosfői állomásra, a kisiklott vagont pedig daruval emelik vissza a pályára. A vasúti közlekedés jelenleg szünetel az érintet szakaszon.

A Román Államvasutak közlése szerint helyi idő szerint három óra körül állhat helyre a forgalom, amely reggel fél nyolctól szünetel. Az érintett szakaszon közlekedő belföldi járatok utasait közúton szállították egy következő állomásra, ahonnan újból vonattal folytathatták útjukat. Egy héttel ezelőtt ugyanazon a szakaszon egy 28 vagonból álló tehervonat mozdonya siklott ki, a műszaki mentés akkor mintegy 12 órán át tartott.

A Székelyföldön áthaladó, úgynevezett székely körvasút pályája meglehetősen elhanyagolt állapotban van, évtizedek óta nem végeztek javításokat, ezért a vonatok jelentős sebességkorlátozással haladnak.

Szerző

Vakokra támadt a tizenéves útonálló

Publikálás dátuma
2014.08.28. 15:22
Fotó: Thinkstock, Getty Images.
Két vak férfit rabolt ki egy 14 éves fiú Zuglóban. Az útonállót a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették.

Augusztus 18-án kora este, a XIV. kerületi Hermina út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél, a Vakok Állami Intézetének közelében várta áldozatait a kamasz. Az első megtámadott gyengénlátó férfitól a szatyrát próbálta megszerezni. Áldozata nem eresztette, ezért hagyta a szatyrot, s veréssel fenyegetőzve, pénzt kezdett követelni. A férfi átadta a nála lévő aprópénzt, támadója azzal elmenekült. Néhány perccel később újra lecsapott a fiú: egy másik vak férfi nyakából letépte aranyláncát, majd elfutott.

A zuglói nyomozók a BRFK bevetési osztályának segítségével egy héttel a támadások után, augusztus 25-én elfogták a 14 éves fiút. A rablás gyanúsítottját őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Egy hónapi sokk után jelentette fel a szatírt

Elfogták a rendőrök a deszki szatírt. A 37 éves férfi meztelenül mutogatta magát a Szegeddel szomszédos falu kerékpárútján - tudta meg a HavariaPress.

Kedden jelentette egy nő a rendőrségen, hogy egy férfi meztelenkedett a település kerékpárútjánál. Elmondta, hogy még július végén a deszki kerékpárúton futott, amikor egy férfira lett figyelmes, aki a közterületen meztelenül önkielégítést végzett. Az asszony sokáig az eset hatása alatt állt, ezért csak egy hónappal később tett feljelentést.

A személyleírás alapján a rendőrök gyorsan azonosították, s elfogták a férfit, akivel szemben szeméremsértés miatt indítottak eljárást.

Szerző
Témák
Deszk szatír