Ült már erőszak miatt a gólyatábori fotós

Kétszer is elítélték korábban a fonyódligeti gólyatáborban történt erőszakkal gyanúsított fotóst erőszakos bűncselekmények miatt: K. Sándor Szilárd egy öt éves börtönbüntetés után 2009-ben szabadult, miután szemérem elleni erőszak vádjával indult ellene eljárás, 1996-ban pedig nemi erőszak gyanújába keveredett. 

A Velvet szerint utóbbi esetben felfüggesztett börtönt kapott, más lapértesülések szerint a 38 éves férfi 2009-ben példás viselkedése miatt szabadulhatott előbb, ugyanis két bűncselekményért kapott összesen 6 év 8 hónapot.

A már előzetesben lévő férfi korábbi probálkozásairól az Átlátszónak írt levelet egy egyetemi hallgató, aki közelebbről is ismerte K.-t. Eszerint a férfi megzsarolt egy lányt azzal, ha nem fekszik le vele, nyilvánosságra hozza a róla készült képeket: egy "ottalvós bulin" ugyanis, az éjszaka közepén a lány intim testrészeit fotózta le úgy, hogy felhúzta a ruháját.

A lány tavasszal szólt a hallgatói önkormányzat elnökének az esetről, aki megígérte, hogy a fiúk majd "rajta tartják a szemüket" a fotóson. A lány nem ült fel a zsarolásnak, K. pedig "szerencsére" nem váltotta be a fenyegetését. Ismeretes, az ELTE Tanító és Óvóképző karának fonyódligeti gólyatáborában a hét végén egy 18 éves lányt erőszakoltak meg; a gyanúsítottról kiderült, hogy nem külsősként, hanem szervezőként vett részt az eseményen.

Miként azt is elismerte az egyetem, hogy K. Sándor Szilárd az ELTE hallgatója is, könyvtár-informatika szakon tanul. Az egyetem azt közölte, több ember ellen - így a fotós ellen is, mivel "szervezőként jelenhetett meg" az eseményen - fegyelmi eljárást indítottak, valamint felfüggesztették két kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét is.

Jelezték azt is, hogy felfüggesztik a gólyatáborok szervezését a jelenlegi formájukban, és teljesen új alapokra helyezik azokat. Ezt vélhetően azért is döntötték el, mert egyre több aggályos részlet derült ki az ügy kapcsán: az Állam- és Jogtudományi Kar gólyatáborában az elsősöknek például obszcén rigmusokat kellett énekelniük - részeg lányokról, nemi erőszakról -, az egyetem szerint ez megsérti az egyetem hagyományait.

A fotós egyébként honlapja szerint aktfotózást is vállalt. A vs.hu úgy tudja, előfordult, hogy a gólyatáborokban lányokat vitt fel a szobájába, és megpróbálta rávenni őket, hogy meztelen fotót csinálhasson róluk.

Szerző

Több száz háztartásban nincs áram Balástyán

Több száz háztartásban nincs áram Balástyán, mert egy kidőlt fa leszakított egy elektromos vezetéket.

Molnár Krisztina elmondta, a fa egy 20 kilovoltos vezetéket szakított el a Dózsa György utcában.
A településen a szolgáltató tájékoztatása szerint 350 fogyasztónál nincs áram. A műszaki mentésben a kisteleki tűzoltók mellett az áramszolgáltató szakemberei is részt vesznek.
A szolgáltatás este 9 órára állhat helyre.

Szerző

Halálos baleset Dunaharasztinál

Publikálás dátuma
2014.09.03. 19:29
FOTÓ: MTI, Mihádák Zoltán
Egy ember meghalt, amikor kamion és egy kisteherautó ütközött össze szerda délután az M0-s autóút 24-es kilométerénél Dunaharaszti térségében, az 51-es főúti felhajtójánál.

A kisteherautó eddig ismeretlen okból nekiütközött az előtte haladó kamionnak. A furgon vezetője a helyszínen életét vesztette.
Az 51-es főút és az M0-s autóút forgalmát a baleset nem akadályozza, de a csomópontnál sem lehajtani nem lehet az autóútról, sem felhajtani rá.

Szerző