Előfizetés

Te miben hiszel? - Képek az ARC plakátkiállításról

Publikálás dátuma
2014.09.05. 16:38
FOTÓ: Tóth Gergő
A Macskabajusz Művek Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés című, felemás futballpályát ábrázoló plakátja lett a 14. ARC plakátkiállítás pályázatának győztes munkája, melyet a többi 110 pályaművel együtt péntektől láthat a közönség az Ötvenhatosok terén.

A második díjat a zsűri Herr Milánnak ítélte Hungarian in Europe című plakátjáért, a harmadik helyezett pedig Halász Géza lett Csúcsforgalom című pályaművével.
A legpimaszabb, legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz-díjat a Hiszek egy... című plakátért Szinovszki Magdolna és Szamosi László vehette át, a HVG ARC+ díját Gutema Dávid kapta Orosz báb című alkotásáért, a Hammer Advertising legütősebb ötlet különdíjával pedig Faniszló Ádám Szabadság című munkáját ismerték el.
A MagNet civil szervezetek számára hirdetett pályázatot, amelynek díjait az Ökológiai Evolúció Alapítvány és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány plakátjai nyerték el.

A Te miben hiszel? mottóval meghirdetett, idei ARC pályázatra több mint 1100 munka érkezett, amelyek közül szeptember 21-ig 84 kép óriásplakáton, további 27 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton látható - közölte Geszti Péter, az ARC egyik alapítója pénteken, a Szépművészeti Múzeumban megtartott díjátadó előtt.

Füleki Bettina, a Budapest Adschool vezetője, zsűritag értékelése szerint a pályázatra igen színvonalas munkák érkeztek, az üzenetek és a képek összhangja meglepően jó volt, így nehéz volt a kevés díjazottat kiválasztani.
Erdős Virág költő, zsűritag hangsúlyozta: "most jött el igazán annak a tétje, hogy mennyire merjük vállalni az arcunkat". Akadt, aki például üres képet adott be arra a kérdésre válaszolva, hogy miben hisz, de sokaknak sikerült személyes válaszokat felmutatnia - jegyezte meg Erdős Virág.

Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon nehéz volt megszervezni az idei kiállítást, mert "ma Magyarországon ez a szabados rendezvény igen nehezen talál partnerekre". A szervezők ezért kénytelenek támogatói kampányt indítani, hogy jövőre ismét lehessen ARC plakátkiállítás - közölte.
A pályázat anyaga digitális formában a www.arcmagazin.hu honlapon érhető el.

A fő képre kattintva galéria nyílik.

FOTÓ: Tóth Gergő NÉPSZAVA