Előfizetés

Kölcsön fiktív halottak temetésére

Több százezer forintot kért kölcsön nem létező rokonainak temetésére egy magát biztosítási ügynöknek kiadó férfi. A pénzt ismerőseitől, volt ügyfeleitől csalta ki - adta hírül a heol.hu.

 Az ügyben megszületett a Gyöngyösi Járási Ügyészség vádirata. A vád szerint a 68 éves P. Lajos múlt év júniusában nem is létező rokona temetésére kért kölcsön 100 ezer forintot egy nőtől, ám a férfinak nem állt szándékában megadni a hitelt.

A félrevezetett nő nem gyanakodott, P. Lajos pedig novemberben 300 ezret csalt ki áldozatától, mondván, a pénz az ügyvédre kell az „elhunyt” örökségének megszerzéséhez.

Nem ez volt az utolsó eset, egy férfitól félmilliót könyörgött ki gyászszertartásra, ekkor már másodszor "temette el" ugyanazt a sosem volt rokonát. Áldozatának azt ígérte, az örökségből rendezi adósságát. E helyett később megint félmilliót kapott az illetőtől, akinek azt hazudta, a hagyatékhoz csak akkor jut hozzá, ha lerója az illetéket, ám arra nincs elég pénze.

Tavaly október és idén január között pedig 800 ezer forintot kért hitelbe egy gyöngyösi asszonytól azt füllentve, hogy közjegyzőnél van lekötve a pénze. A vádhatóság P. Lajost több rendbeli kisebb, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Indítványozza, hogy a bíróság a vádlottra tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Emellett bírálja el a sértettek polgári jogi igényét, kötelezze a terheltet a csalással nekik okozott kár megtérítésére.

Levegőbe repült egy családi ház fele

Felrobbant egy családi ház a Bátonyterenyén. A detonációban egy ember megsérült - értesült a HavariaPress.

Egy 11 és fél kilogrammos gázpalack felrobbanása döntötte romba vasárnap kora este egy 100 négyzetméteres családi ház egyik felét a Nógrád megyei Rákóczi úton. A robbanáskor a házban egy ember tartózkodott, a mentők kórházba szállították. Elmondása szerint az épületben két gázpalack volt, az egyiket megtalálták, és sértetlen állapotban kihozták a tűzoltók. A környező épületekben nem keletkezett kár. A műszaki mentési munkálatok idejére a Rákóczi utat, ami egyben a 23-as számú főút városi szakasza, teljes szélességében lezárták.

Újabb két halál az utakon

Egy motoros és utasa is életét vesztette egy balesetben a Pest megyei Monor és Péteri között vasárnap délután - írta a police.hu.

A motorkerékpár eddig tisztázatlan okból és körülmények között ütközött össze egy terepjáróval, a baleset következtében a motoros és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.