Előfizetés

Újabb internetes adatlopás

Még el sem ült az Apple-nél a vihar, amely több tucatnyi amerikai híresség, színésznő és fotómodell aktképeinek megszerzése és közzététele miatt tört ki, máris itt egy újabb internetes hackelés: a Google levelező szolgáltatása, a Gmail nem kevesebb mint 5 millió használójának szerezték meg e-mail címét illetve jelszavát.

Az adatokat egy népszerű orosz online fórumra töltötték fel. Két orosz internetes szolgáltatótól hatmillió jelszót tulajdonítottak el, s tettek fel ugyanerre a fórumra. A Google részéről nyilatkozó Szvetlana Anurova elismerte a netes adatlopás tényét, bár az 5 milliós nagyságrendet nem erősítette meg. Az internetes óriáscég szakértői úgy vélik, más webhelyekről, nem a Google szervereiről szedték le a jelszavak többségét.

A cég azt tanácsolja a levelezőrendszer használóinak, hogy válasszanak nehezebb jelszavakat, illetve hogy rendszeresen változtassák azokat.

Nincs pénz az etetésére? - Egyre több a kidobott kutya, macska

Állatbarát rendőrök jelezték az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőinek, hogy Szeged külterületén, az autópálya felhajtónál, a főút szélén valaki egy kartondobozban kitett egy kismacskát.  A város másik oldalán, Szeged-Szőregen ugyanezekben a percekben két különböző helyre kidobott kölyökkutyához kérték az állatvédő egyesület állatmentőinek segítségét - számol be az esetről a Délmagyar.hu.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa az online lap kérdésére elmondta, hogy az utóbbi időben megnövekedtek az utcára kitett, kidobott, segítségre szoruló kisállatokkal kapcsolatos bejelentések.

Állatvédő szervezetek többször figyelmeztetnek, hogy a szegényedés, a pénzhiány miatt egyre többen viszik a kutyákat menhelyekre, pedig ezeken a helyeken is  szintén folyamatos pénzhiánnyal küzdenek. És ez még a humánusabb megoldás, sokan ugyanis egyszerűen kidobják az állataikat, de olyan is előfordul, hogy egy fához kötve hagyják sorsára az "ember legjobb barátját". 

A Büntető törvénykönyv éppen tíz éve minősíti bűncselekménynek az állatkínzást. Tavaly júliusban érzékenyebbé is vált a megfogalmazás, miszerint: "Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, illetve állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

forrás: délmagyar.hu

Nincs mese, elázunk a héten - Másodfokú figyelmeztetés

Kilenc megyében és a fővárosban másod-, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi területén felhőszakadásokra is figyelmeztetnek. Az érintett területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Mindezek mellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a heves zivatarok miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Viharsarokban időnként erős széllökések lehetnek. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon 16-22, másutt 23-30 Celsius-fok között várható, késő este 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.