Karambol Sörédnél - Teljes útzár a 81-esen

Egymásnak rohant két személyautó a 81-es út sörédi szakaszán. A karambolozott járművek mellett nem lehet közlekedni, a főutat lezárták.

Hétfőn délelőtt történt baleset a főút 17-es kilométerénél, a Söréd és a magyaralmási bekötőút közötti szakaszon. A karambolban senki nem sérült meg. Az összeütközött járművek elfoglalják az úttestet, az útszakaszt a műszaki mentés befejezéséig lezárták.

Szerző

Cáfolja a TASZ, hogy egyeztettek volna az ombudsmannal

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nem egyeztetett az ombudsmani hivatallal a tűcsere-programról szóló jelentés időzítéséről - jelentette ki a jogvédő szervezet drogpolitikai szakértője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

Sárosi Péter felhívta a figyelmet: a VIII. kerületi önkormányzatot elmarasztaló jelentés késleltetésének szándéka annál is inkább nem igaz, mert az lett volna az érdekük, hogy a jelentés még a tűcsereprogram augusztusi bezárása előtt megjelenjen.
Közlése szerint a Magyar Nemzet című napilapban megjelent levelezésrészletek nem tőle származnak és nem is neki szólnak; a levelezés a biztosi hivatal két munkatársa között zajlott.

A továbbiakban hangsúlyozta, hogy sem ő, sem a TASZ más munkatársa nem olvasta a jelentést annak hivatalos megjelenése előtt.

Ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy kapcsolatban álltak a hivatallal, hiszen a TASZ beadványa nyomán kezdte el vizsgálni a tűcsereprogram elleni támadásokat az ombudsman, és a 2013 novemberében továbbított beadvány benyújtása után is tájékoztatták a hivatalt az ügy további fejleményeiről.

Szintén természetes, hogy érdeklődtek a jelentés megjelenésének időpontja iránt, hiszen kezdeményezőként a sajtóban nyilvánosságot kívántak teremteni a jelentés tartalmának - tette hozzá Sárosi Péter.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy az ombudsmani hivatal előre egyeztetett a TASZ-szal arról, mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés, amely végül az önkormányzati választások előtt egy hónappal jelent meg.

Ezt követően Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter lemondásra szólította fel Székely László ombudsmant, Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának vezetője pedig kezdeményezte az alapvető jogok biztosának bizottsági meghallgatását.

Az igazságügyi bizottság meghallgatja Székely Lászlót
Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfői ülésén a kormánypárti képviselők egyhangú támogatásával döntött arról, hogy jövő héten meghallgatja Székely Lászlót, az alapvető jogok biztosát a Magyar Nemzetben pénteken megjelent cikk miatt, mely szerint az ombudsmani hivatal együttműködött egyik jelentése nyilvánosságra hozásának időzítésével kapcsolatban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezettel.
A biztos meghallgatását kezdeményező Rubovszky György, a bizottság kereszténydemokrata elnöke a hétfői ülésen megjegyezte: nem tudja, kinek van igaza, alaptalan sajtótámadásról vagy az ombudsmani hivatal működési zavarairól van-e szó, ám a biztos tekintélye és a hivatal működésének tisztasága érdekében tisztázni kell az ügyet, és ehhez szükséges Székely László meghallgatása.

Szerző
Frissítve: 2014.09.22. 15:46

Ismét üzemel a barabási határállomás

 Elhárították a műszaki hibát a Barabás-Mezőkaszony magyar-ukrán határállomáson, az átkelőhely újra fogad utazókat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A határállomás mintegy másfél órán át zárva volt, most már zavartalan a forgalom.
A Záhony-Csap határállomás kivételével nincs várakozás a többi, a Lónya-Harangláb, a Beregsurány-Asztély és a Tiszabecs-Tiszaújlak közötti magyar-ukrán átkelőhelyen sem. Záhonynál viszont a ki- és belépőforgalomban egy, illetve fél órát kell várakozniuk a személygépkocsival utazóknak.

Szerző