Tóbiás: az MSZP képes kormányozni

Publikálás dátuma
2014.10.02. 21:06
FOTÓ: MTI, Kovács Tamás
Az MSZP elnöke - együttműködve a szövetségeseikkel - olyan önkormányzatokat akar, amelyek már ellenzékben is bebizonyítják: a párt képes arra, hogy Magyarországot másképpen kormányozza a következő választások után.

Tóbiás József erről csütörtökön Dunaújvárosban, a Munkás Művelődési Központban tartott fórumon beszélt mintegy hetven ember előtt. Kiemelte: "azt kell bizonyítanunk október 12. után, hogy minden egyes nap, minden egyes problémára válaszokat adni képes és képviseletet, védelmet kínáló képviselőink vannak".

A pártelnök hangsúlyozta, hogy Dunaújváros a baloldal számára az egyik legfontosabb város. Hozzátette: a választás után ez lesz az az önkormányzat, amely a kormány által okozott társadalmi feszültségeket orvosolja és segít majd abban, hogy a kormányzat hibáit "a jelen helyi társadalma képes legyen túlélni, hogy 2018-ban változtatni lehessen".

Tóbiás József úgy fogalmazott: "rengeteg láthatatlan hőse van az országnak": a létminimum alatt élők, az anyák, akik azt keresik, hogyan tudnak gyerekeiknek kiszámítható, biztos jövőt adni, továbbá azok, akik magányosak és nem találnak közösséget, védelmet. Úgy vélte, október 12. a lehetőség arra, hogy ezeknek az embereknek a polgármestereken és a képviselőkön keresztül partnerséget, biztonságot kínáljanak.

Utalva a kormány szlogenjére megjegyezte, hogy erős Magyarországot építeni négymillió létminimum alatt élő emberrel nem lehetséges. "Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszem, vagyis az erős Magyarország a leggyengébb állampolgár erején mérhető meg" - fogalmazott.

Tóbiás József kiemelte: az MSZP olyan önkormányzatokban gondolkodik, amelyek bevonják a nyilvánosságot, hogy az állampolgár dönthessen arról, miként használják fel egy részét a közösnek. A baloldal által vezetett önkormányzatok sok egyedülálló és nyugdíjas biztonságát fogják megszervezni, és sok energiát fognak arra fordítani, hogy a fiatalok rendelkezzenek azzal az alaptudással, amelynek révén bekapcsolódhatnak a tudásalapú világba - jelentette ki.

Pintér Attila, a Szövetség Dunaújvárosért (MSZP, DK, Együtt - A Korszakváltók Pártja) polgármesterjelöltje elmondta: az önkormányzati választás tétje, hogy a város hová tart. Nem az a kérdés, hogy hívják a városvezetőt, hanem az, hogy mi lesz a várossal, merre halad tovább a következő öt évben - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy nem olyan várost szeretnének, amely csúszik lefelé, ahol nem érzik jól magukat az emberek, ahol munkahelyek szűnnek meg, hanem olyat, amely fejlődési pályán van, érdemes ott élni, és a városvezetők szolgálják a városlakókat.
Úgy vélte, Dunaújváros számára a kitörést a pályázati lehetőségek ésszerű és hatékony felhasználása, valamint a főiskola és az ipari környezet adta előnyök kihasználása jelentheti.

Szerző

Borúra derű

Publikálás dátuma
2014.10.02. 21:03
Fotó: Thinkstock
Pénteken is még sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakokra is számíthatunk, ugyanakkor elszórtan még ismét előfordulhat kisebb eső, egy-egy zápor. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban ismét többfelé képződhet pára, köd. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14°C fok között alakul, délután 14-20°C-ot mérhetünk.

Szombaton a felhősebb reggelt követően napközben már hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, de elszórtan továbbra is kialakulhat kisebb eső, zápor. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. A csúcshőmérséklet 15 és 20°C között alakul. 

Vasárnap már az ország nagy részén számíthatunk hosszabb napos időszakokra is, és legfeljebb csak elszórtan lehet egy-egy gyenge futó zápor. Helyenként párás, ködös, hideg lehet a reggel, napközben viszont 17-21°C várható.

A jövő hét elején sok napsütésre, csapadékmentes időre, kellemes, őszi napokra van kilátás, bár időnként a délkeleti szél megélénkülhet. Helyenként hideg lesz a reggel, de napközben 20°C köré melegedhet a levegő.

Szerző

Keresztbe fordult autó bénítja az M5-öst

Szalagkorlátnak csapódott, majd az útpályán keresztbe fordulva állt meg egy személyautó az M5-ös autópálya kiskunsági szakaszán, személyi sérülés nem történt, de a baleset miatt két sávot is lezártak.

Csütörtökön késő délután, pár perccel öt óra előtt Kiskunfélegyháza térségében haladt egy személyautó az M5-ös autópályán Budapest felé, amikor a 118-as kilométerszelvénynél, eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött a szalagkorlátnak. Az ütközést követően a jármű megpördült, majd a két forgalmi sávon keresztbe fordulva állt meg. A balesetben senki sem sérült meg és más jármű sem volt érintettje az ütközésnek, az érintett útszakaszon azonban a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig csak a leállósávon haladhatnak a járművek, emiatt a főváros felé tartó forgalomban torlódásokra kell számítani.

Szerző