Jogtalanul vett fel fizetést a fideszes polgármester?

Publikálás dátuma
2014.12.16. 12:27
Papp Gábor, Hévíz polgármestere Forrás: Facebook
Csalás miatt nyomoznak a Barátok közt sorozatban régebben Hoffer Misit alakító Halász Gábor (42) és Hévíz polgármestere, Papp Gábor ellen – írja a Blikk.

Mindkettőjüket azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy olyan vezető pozíciót töltöttek be, amihez nem volt meg az előírt képesítésük. A gyanú szerint azonban nem csak ez van a polgármester rovásán; Papp Gábor is vett fel jogtalanul fizetést. A Blikk úgy tudja, Hévíz polgármesterét és feleségét azzal gyanúsítják, hogy 2009 és 2012 között szakképzett egészségtanárnak adták ki magukat, a férj így nyerte el a pályázati pénzekből működő ifjúsági szolgáltató központ irodavezetői pozícióját. Bérüket úgy vették fel, hogy az előírt felsőfokú pedagógiai szakképzettséggel nem rendelkeztek.

Papp Gábor,  Hévíz polgármestere a lapnak azt mondta, hogy megvolt a szükséges végzettsége, csak az alapfokú nyelvvizsga hiányzott. De ettől még egészségtanárként végzett, letett minden vizsgát, vagyis megfelelt a pályázati feltételeknek. Mint mondta, polgármesterré választásáig dolgozott a keszthelyi intézményben, az alapfokú nyelvvizsgát  pedig  időhiány miatt nem tudta letenni.

Papp Gábort 2010-ben választották polgármesterré. A Barátok közt sorozatból Hoffer Misiként országos ismeretséget szerzett Halász Gábor az új hévízi polgármester hivatalba lépése után került a város művelődési központjának élére, az ő javaslatára.

Halászt annak ellenére bízták meg a művelődési központ vezetésével, és úgy vette fel több éven át a fizetését, hogy a rendőrség gyanúja szerint képesítés hiánya miatt erre nem lett volna joga. Mivel az intézmény önkormányzati pénzzel gazdálkodik, törvény szabályozza, hogy milyen képesítsés szükséges a vezetői pozíciók betöltéséhez. Ezért nyomoz most a rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt.

Papp Gábor polgármester a Blikknek azt mondta, hogy nem tud az ellene folyó nyomozásról.

Szerző

Hova engedjük a gyerekeinket? Újabb gólyatábori erőszak derült ki

Publikálás dátuma
2014.12.16. 10:38
Illusztráció/Thinkstock
De komolyan. Hova merjük elengedni az aligfelnőtt gyerekeinket, ha a felsőoktatási intézmények gólyatáboraiban sem bízhatunk, arról nem is beszélve, hogy egyetemista gyerekeknek már aligha tilthat meg a szülő bármit is. Az egyre több erőszakolós eset, ami kiderül, nem alaptalanul sokkolja a szülőket. A harmadik konkrét - vagyis nyilvánosságra kerülő - esetről az Index számolt be. 

Egy magyarországi főiskola elmúlt évekbeli gólyatáborában is megerőszakoltak egy lányt, aki most megkereste a portált, és elmesélte a történetét. Az ELTE TÓK 2014-es és az ELTE ÁJK 2013-as gólyatáborában történt szexuális erőszak után ez a harmadik konkrét eset, melyről tudomást szereztünk.  És amelynek során a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) képviselői talán a leggyalázatosabban viselkedtek - írja az Index. Az áldozatot segítségnyújtás helyett rögtön elkezdték alkohollal itatni, és órákon keresztül győzködték, ne tegyen feljelentést. Még azt sem hagyták neki, hogy mentőt hívjon. Másnap pedig hazaküldték, hogy szabaduljanak tőle. A lány fertőzést kapott el, hosszú napokig ágyban feküdt. Közben az erőszakoló Facebookon megüzente neki: szívesen találkozna vele újra.

Két hónappal ezelőtt egy lány, akit a cikkben Mirának neveztek, elmesélte, hogyan vált tavaly szexuális erőszak áldozatává egy budapesti egyetem jogi karának gólyatáborában, és hogyan tussolták el a szervezők a bűncselekményt. Az ELTE még aznap magára ismert és belső vizsgálatot indított, melynek végén többek között két, a tábort szervező hallgatót kirúgott. Mira története azonban másfajta hatást is kiváltott. A példáját követve több áldozat és szemtanú is jelentkezett az Indexnél, hogy ők is elmeséljék, ami velük vagy társukkal történt a gólyatáborban. Vagy éppen az intézményük falai között, mondjuk egy tanári szobában.

Az elmúlt hónapokban találkoztam huszonéves lányokkal, de többgyerekes anyával is, akik rendkívül különböző profilú intézményekben – főleg, de nem csak gólyatáborokban – ugyanazt élték át. Az esetekben az is közös, hogy sem az erőszakolóknak, sem a bűncselekményeket szándékosan eltitkoló szervezőknek nem kellett soha semmiféle felelősségre vonással szembenézniük. Voltak, akik csak el akarták mesélni a történetüket, de arra kértek, ne legyen belőle cikk.

A lányok, az Indexnek elmesélt történeteit itt olvashatják. 

Szerző

42 külföldi vendég került kórházba a belvárosi hotelből

Ételfertőzés gyanújával 42 külföldi állampolgárt, főleg fiatalokat vittek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet infektológiai osztályaira hétfő este egy fővárosi hotelből - közölte Müller Péter orvos igazgató kedd reggel az MTI-vel.

A betegek közül 40 fiatalkorúk. A szállóvendégeket hányás, hasmenés, láz miatt vették fel a kórházba. Kezelésük, kivizsgálásuk folyamatban van. A betegek általános állapota jó, többségüket várhatóan 1-2 napon belül kiengedhetik a kórházból. A járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve végzi.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hotel Hungaria: a szállodában nem történt ételmérgezés

A fővárosi Best Western Hotel Hungariában nem történt ételmérgezés - szögezte le közleményében a szálloda. Mint írták: az érintett csoport előző este érkezett, és az első megbetegedéseket már másnap délelőtt 10 órakor jelezték. Az egészségügyi hatóságok elvégezték a szükséges vizsgálatokat és a szakértők megerősítették, hogy az ételmérgezés lehetősége kizárt - emelte ki a szálloda, hozzátéve: a fertőzés terjedésének megakadályozására megtették a szükséges óvintézkedéseket. A Hotel Hungaria a Best Western szállodalánc szigorú üzemeltetési sztenderdjei szerint működik, melyek betartását rendszeres hatósági ellenőrzések igazolják.

Szerző
Frissítve: 2014.12.16. 11:18