Két halott, egy sérült gyerek a hármas karambolban - Fotók!

Publikálás dátuma
2014.12.29. 11:49
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Két ember a helyszínen meghalt abban a közlekedési balesetben, ami a 4-es úton történt Cegléd és Ceglédbercel között.  

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy  három személygépkocsi rohant egymásba. Két járműben olyan súlyosan megsérült egy-egy ember, hogy a helyszínen meghalt. Az egyik autóból a ceglédi tűzoltók speciális eszközzel szabadítottak ki a roncsból egy gyereket, majd átadták a mentőknek. Az állapotáról egyelőre nincs bővebb információ, és még azt sem tudni, hogy összesen hányan utaztak az autókban.

A 4-es út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, kerülni a 40-es út felé lehet.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

Magyarok is utaztak a kigyulladt olasz komphajón

A legutóbbi információk szerint a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajón két magyar állampolgár utazott. Egyikük biztonságban van, de a másikról nincsenek információk - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfő délután. Az olasz haditengerészet adatai szerint hétfő reggelig 254 embert sikerült kimenteni, az Albánia partjainál hányódó hajó fedélzetén még 224-en várnak a mentésre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására a római és az athéni magyar nagykövetség kiemelten foglalkozik a balesettel, ügyeletet tartanak és folyamatosan tájékoztatják a tárcát. A hajón utazó külföldiekkel az olasz külügyminisztérium krízisközpontja foglalkozik - olvasható a KKM közleményében.

Riccardo Rizzotto, az olasz haditengerészet szóvivője hétfő reggel arról számolt be, hogy az utasok mentése egész éjszaka folyt. A fedélzeten lévő embereket egyesével emelték fel a helikopterekre, amelyek az utasokat olasz hadihajókra, valamint olasz és más felségjelzésű teherhajókra vitték. A tájékoztatás szerint a hajók az utasok többségét a dél-olaszországi Puglia kikötőjébe viszik, 49-en pedig egy teherszállító hajó fedélzetén Bari felé tartanak. A pugliai kórházak készenlétben várják a többnyire kihűlt utasokat.

Hétfő hajnalban az olasz haditengerészet orvoscsoportja is a Norman Atlantic fedélzetére tudott lépni. A szóvivő elmondta, hogy a komphajóra sikerült rögzíteni a vontatókötelet, de most az utasok mentése az elsődleges cél. A nyílt tengeren hányódó komphajónak albán vagy esetleg olasz kikötőbe vontatásáról később döntenek. A hajón sikerült eloltani a tüzet, a vízzel megtelt hajótest viszont megdőlt.

A görög parti őrség nyilvánosságra hozta az utasok névsorát, amely megerősíti, hogy ketten közülük valóban magyar állampolgárok. Sorsukról egyelőre nincsen hír. Az olasz kikötőkbe érkező túlélők és sérültek nemzetiségéről nincsenek még pontos adatok, ahogyan azt sem tudni, kik maradtak a hajó fedélzetén. A komphajón eredetileg 478-an tartózkodtak, ebből 422 volt az utas, 56 pedig a személyzet tagja.

Az olasz komphajó rakodóterében vasárnap hajnalban ütött ki tűz, amelynek oka egyelőre ismeretlen. Mintegy kétszázhúsz jármű van a hajó gyomrában. Értesülések szerint 15 teherautó olajat szállított.  A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és az Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést. Othonoitól északra található a térség nagyobb és jóval ismertebb szigete, Korfu.

Szerző
Frissítve: 2014.12.29. 16:43

Tragédia Budaörsön

Kigyulladt egy családi ház mára virradó éjjel a Pest megyei településen, egy lakó életét vesztette. 

A tüzet eloltották, de az áldozat életét már nem lehetett megmenteni. A lángok keletkezésének körülményeit vizsgálják. 

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Szerző