Előfizetés

Rendőrök életét veszélyeztette, mégsem került előzetesbe

Az ügyészségi indítvány ellenére nem került előzetes letartóztatásba, hanem lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a bíróság pénteken azt a férfit, aki csütörtökön Zalaegerszegen autójával menekülni próbált a rendőrök elől, de a kocsira leadott hat lövés sem állította meg.

A Zalaegerszegi Járásbíróság arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendelt a gyanúsítottal szemben, aki két, vele szemben intézkedő rendőr testi épségét veszélyeztette.

A hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi esetében az ügyészség az előzetes letartóztatásra tett indítványt, de a bíróság indokolása szerint a szökés, elrejtőzés veszélye nem, a bűnismétlés veszélye viszont fennáll a gyanúsítottal szemben. A végzés nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

A zalai rendőrök egy sorozatbetörő társaság tagjainak elfogása érdekében intézkedtek szerda estétől, s akciójuk során összesen nyolc embert - köztük egy nőt - fogtak el és három autót foglaltak le. A többszörösen büntetett előéletű tagokból álló kaposvári társaságot azzal gyanúsítják, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, valamint Zala megyén kívül Székesfehérváron, Mosonmagyaróváron, Tapolcán és Várpalotán is több tucatnyi családi házba és sorházba törtek be aranyékszereket és készpénzt zsákmányolva.

Az elfogásukra tett intézkedések során csütörtök hajnalban, egy zalaegerszegi áruház parkolójában a most lakhelyelhagyási tilalommal sújtott gyanúsított kocsijával tolatva az egyik rendőrt egy út menti fához akarta szorítani, miközben a másik egyenruhás kinyitotta az ajtót, hogy megállítsa őt. Ez utóbbit egy gyors gázadással elsodorta, miközben a harmadik rendőr a bal első kerékre hat célzott lövést adott le.

A menekülő autósnak és két utasának - köztük a nőnek - sikerült elhagynia a helyszínt, de alig egy órával később a rendőrök Nagykanizsán feltartóztatták a kocsit, amelynek szétlyuggatott kerekét közben le is cserélték.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügy további három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását kezdeményezte már a rendőrség, a további négy ember szerepének tisztázása pedig még folyik.

Feloldották az útzárat Salgótarjánban

Megszűnt az útlezárás Salgótarjánban a Somoskőújfaluba vezető úton. Az utat még csütörtökön zárták le, mert nagy mennyiségű motorolaj folyt az úttestre egy teherautóból a belvárosi szakaszon - közölte pénteken a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta: a forgalom péntek délutántól újra zavartalan, megszűnt a lezárás és a járművek terelése.
Salgótarján központjában, a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárónál egy Bátonyterenye felől érkező és Somoskőújfalu felé tartó, külföldi rendszámú, nyerges vontatós tehergépkocsi - eddig ismeretlen körülmények között - az úttestet elhagyva a padkára hajtott. A balesetben nem sérült meg senki, de az úttestre nagy mennyiségű motorolaj került.

Holttest a Margitszigetnél

Publikálás dátuma
2015.01.16. 16:21
Fotó: Népszava
A Dunából emeltek ki egy holttestet pénteken kora délután a Margitszigetnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - számolt be az Origo.

Holttestet találtak a Margitszigeten a kora délutáni órákban - írja az Origo egy olvasójukra hivatkozva, aki szerint a vízből emelték ki a holttestet, a rendőrség pedig megkezdte a helyszínelést.

Az ORFK a lap megkeresésére azt írta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.