Rejtélyes gyilkosság a törvény árnyékában

Bűnösnek találta a bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban azt a nyíregyházi férfit, aki 2012. október elsején kirívó brutalitással megölte volt barátnőjét Nyíregyházán. A vádlottat 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, emellett meg kell fizetnie a nyomozati és bírósági szakban összegyűlt 24,6 millió forintos bűnügyi költséget is.

Az ítélet szerint a férfi 6-7 éven át harmonikus viszonyban élt a Nyíregyházi Törvényszék jegyzőjével, ám 2012 elején a vádlott játékszenvedélye miatt a viszony megromlott, a nő pedig még azon a nyáron elköltözött. Ennek ellenére beszéltek, a férfi minden vasárnap felkereste volt élettársát. Időközben azonban a nőnek új párkapcsolata volt kialakulóban a munkahelyén, egy bíróval. Ezt megtudta volt párja.

Balláné Szentpáli Edit bíró az ítélet indoklásában kiemelte: olyan hibák voltak a nyomozati szakban, hogy a bíróságnak újra kellett kezdenie a bizonyítást. Ekkor vizsgáltak meg a szakértők egy buszmegállóban rögzített kamerafelvételt is, amelyen a vádlott látható. Az biztos, az emberölés a kora esti órákban történt, nem sokkal azután, hogy a férfit látták az asszony lakása felé közlekedni. Egyértelműen cáfolható ugyanakkor, hogy az asszony új barátja lett volna a tettes, hiszen indítéka sem volt, alibivel viszont rendelkezett.

Az ügy rejtélyes momentuma maradt ugyanakkor az, hogy valaki a gyilkosság estéjén a vádlotton kívül még járt a lakásban, és azt sem tudni, hogy a gyilkosság után pár hónappal ki volt az, aki újra visszatért a helyszínre. A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Szerző

Bíróság elé állítják a "vak komondoros" polgármestert

Súlyos testi sértés miatt bíróság előtt kell felelnie Balogh Józsefnek, Fülöpháza független polgármesterének, mivel a közvetítői eljárásra benyújtott kérelmét jogerősen elutasította a Kecskeméti Járásbíróság - közölte a baon.hu portál kedden.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a fülöpházi polgármester első tárgyalási napja május 13-án lesz.
Balogh József a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint 2013-ban súlyosan bántalmazta élettársát.

A főügyészség korábbi közleménye szerint az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.
A Központi Nyomozó Főügyészség azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, Balogh József élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra.
A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit. Balogh József később beismerő vallomást tett.

Az eset után a Fidesz kizárta a pártból a polgármester, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település vezetője.
A történtek ellenére a fülöpháziak 2014-ben újraválasztották Baloghot, aki ezúttal függetlenként indult.
A polgármester 2014. októberben kérelmet nyújtott be, hogy közvetítői eljárásban ítéljék meg cselekményét, elkerülve a büntetőeljárást.
A Kecskeméti Járásbíróság azonban elutasította a kérését, így a polgármesternek a vádlottak padjára kell ülnie. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért Baloghra.

Szerző

Halálra gázoltak egy kerékpárost Cegléden

Halálra gázolt egy kerékpárost egy személyautó Cegléd külterületén kedd délután, a 40-es főút érintett szakaszán félpályás útlezárás van érvényben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint az ismeretlen körülmények között történt balesetben a 49 éves kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. 

A 40-es főút 24-es kilométerénél a helyszínelés befejezéséig félpályás útlezárás mellett egy sávon, váltakozó irányban haladhat a forgalom - mondta a szóvivő.

Szerző