Előfizetés

Uzsorást fogtak a rendőrök

Uzsorakamatra adott kölcsönt egy miskolci férfi egy családnak, amely nem tudott fizetni, amiért a családfőt halálosan megfenyegette. A férfit elfogták, zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint a 45 éves férfi csaknem két éven át magas kamatra pénzt adott kölcsön egy miskolci családnak, amely az irreális kamatokkal növelt kölcsönösszeget már nem tudta tovább törleszteni. A gyanúsított február 5-én megjelent a sértettek lakásán, ahol halálosan megfenyegette a családfőt, hogy mihamarabb rendezze tartozását. Összetört egy porcelán díszekkel teli polcot is.

Terepjárókat tömtek meg csempészcigivel

Több mint 24 millió forint értékű csempészcigarettával telerakott terepjárókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Tarpánál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense szerdán.

Dávid Zoltán elmondta, hogy a pénzügyőrök éjszakai zöldhatár-ellenőrzést tartottak a magyar-ukrán határ menti beregi település körzetében, amikor egy lámpa nélkül közlekedő terepjáróra figyeltek fel. Az ellenőröket észlelő sofőr elhajtott a helyszínről, de a terepkutatás során megtalálták, egy másik terepjáróval együtt hátrahagyva. A két jármű összesen 60 ezer doboz, 24,5 millió forint értékű cigarettával volt megpakolva, amit szintén lefoglaltak a pénzügyőrök. A százados hozzátette: az ügyben költségvetési csalás elkövetése miatt indult nyomozás.

Árokba borult a gázolajat szállító kocsi

Letért az útról és árokba borult egy gázolajat szállító tartálykocsi a Békés megyei Körösladány és Gyomaendrőd között szerda reggel – tájékoztatott a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Albert István elmondta: a balesetben nem sérült meg senki, és a tartály sem rongálódott meg. A rendőrség a műszaki mentés idejére lezárta az utat, Körösladánynál és Gyomaendrődön elterelik a forgalmat.