Féltékenységből szúrta le hússzor feleségét

Emberölés kísérlete miatt 17 év szabadságvesztésre ítélte első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék azt a zalai férfit, aki több késszúrással súlyosan megsebesítette feleségét, majd magával is végezni akart - tájékoztatott a törvényszék csütörtökön.

A férfi és a felesége 2003. óta élt házasságban, de a férj gyakran féltékenykedett, hajlamos volt a tulajdonaként kezelni az asszonyt. A feleség tavaly májusában közölte a férjével, hogy nem akar tovább vele élni. A vádlott meg akarta bünteti az asszonyt, ezért júniusban levelet címzett közös gyermeküknek, és bocsánatot kért tőle jövőbeli tetteiért. A gyermeket ezután a testvéréhez küldte éjszakára, és míg a felesége aludt, bement hozzá, felébresztette, majd egy övvel fojtogatni kezdte. A nő menekülni próbált, de a férje csaknem 20 sebet ejtett rajta a késével, majd többször magát is mellkason szúrta.

A segélykiáltásokra a szomszéd hívta a rendőröket, akiknek a férj azt mondta - és később a bíróságon is ezt állította -, hogy a felesége szúrta meg őt. A törvényszék megállapítása szerint a férfi különös kegyetlenséggel, előre eltervezetten vitte véghez tettét, amivel maradandó egészségkárosodást okozott az asszonynak. Emberölés bűntettének kísérlete miatt első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte a férjet - akinek fenntartotta előzetes letartóztatását -, de a döntés nem jogerős, mert a vádlott és a védője fellebbezett.

Szerző

Botrányba fulladt az EL-meccs

Randalírozó holland szurkolók szállták meg Róma belvárosát, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket a 19 órakor kezdődő AS Roma-Feyenoord Európa Liga-mérkőzés előtt.

Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában. A mérkőzésre Rómába érkezett holland futballrajongók megszállták az olasz főváros történelmi központjában levő Spanyol-lépcső előtti teret. A helyszínt pár óra alatt szemét lepte el, a drukkerek üvegeket és sörösdobozokat dobáltak a téren levő 17. századi, 2014-ben restaurált műemlék kútba, amelyet meg is rongáltak. A helyszínre érkezett rohamrendőrök megpróbálták szétoszlatni a tömeget, erre a rendbontók füstbombákkal, üvegek dobálásával válaszoltak. A szurkolók csoportjai autókat, motorokat rongáltak meg. A belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek.  Előző este a többnyire ittas drukkerek a szintén az olasz főváros központjában levő Campo de' Fiori téren randalíroztak, de a rendfenntartók ott is közbeléptek. A mérkőzésre összesen 6000 hollandot várnak.

Szerző

Teltházas kiállítással jön a Bringaexpo

Publikálás dátuma
2015.02.19. 18:53
Forrás: Facebook/Bringaexpo
2015. február 26 – március 1. között ismét várja a PORT.hu Bringaexpo az idei modellújdonságok iránt érdeklődőket és az egész napos programot kereső családokat is.

70 kiállító és 120 kerékpáros márka mintegy 10.000 négyzetméreten mutatja be a 2015-ös újdonságokat a Hungexpo G pavilonjában. A kiállítás külföldi díszvendége Ausztria, ahonnan nyolc régió érkezik a kerékpáros programkínálatuk bemutatására.

A kerékpárokat nem csak megnézni, de egy részüket kipróbálni is lehet a Bringaexpo tesztpályáján és az ún. pumpa pályán. Különleges versenyzésre ad lehetőséget a Csepel színpadon a sprint futam is, ahol egymás ellen tekerhetnek a vállalkozó kedvűek 500 méteres távokon.

Az ingyenes Shimano KRESZ Parkban felkészült pedagógusok és közlekedési szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a biztonságos kerékpáros közlekedés alapjaival, a tekerések között pihenőként pedig a Bóbita gyerekszigeten játszhatnak.

A színpadi programok között szerepel hazánk legjobb triálosa, Hegedűs László lélegzetelállító show-ja, de hátra szaltókat is felvonultató dirtjump produkció és művészi kerékpár verseny is.

Szerző
Témák
bringaexpo