70 milliós kárt okozott a csaló ügyintéző

Jogerősen három és fél év börtönre ítélt pénteken a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, aki hitelügyintézőként szándékosan valótlan adatokat táplált be egy bank számítógépes rendszerébe, hogy elősegítse vállalkozók hitelkártyához jutását.

A 39 éves Somogy megyei férfi a tevékenységével huszonegy, üzleti hitelkártyát igénylő vállalkozó hitelképességének látszatát keltette. Abból, hogy az ügyfelek a hitelt nem vagy csak részben fizették vissza, a banknak 70 millió forint kára keletkezett. A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa a férfit - a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletével megegyezően - folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűntett miatt marasztalta el. A hiteligénylőket beszervező négy bűntársa közül hármat másfél és két és fél év közötti letöltendő börtönnel, egyet másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtottak. A hiteligénylő vállalkozókat a törvényszék felmentette, a táblabíróság azonban az ítélet ezen részét hatályon kívül helyezte, és ügyükben új eljárást rendelt el.

Szerző

A pirosnál rabolják ki az autósokat Pesten

Publikálás dátuma
2015.02.20. 18:14
Illusztráció: Thinkstock
Több kerületben is fosztogat az a rablóbanda, akik nők kézitáskáit lopják el. Az áldozatokat a piros lámpánál autójukkal megálló nők között keresik a bűnözők - írja a penzcentrum.hu.

A XXII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetők ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy járókelő kézitáskáját az autójába pakolás közben ellopta.  Az eltulajdonított kézitáskát a később megtalálták, azonban abból több értéktárgy is hiányzott, ezért az okozott kár csak részben térült meg.

Az elkövetés óta több sajtóportálon és közösségi oldalon olyan vélemények láttak napvilágot, hogy az elkövetett cselekmény rablás bűncselekménye, az elkövetők csuklyát viselnek, és főként nőket támadnak meg - írja a penzcentrum.hu.

Az Újbudai ittlakunk oldalon egy hozzászóló elmesélte, mi történt vele Budafokon egy bevásárlóközpontnál. "Megfogott minket a piros lámpa és eközben erősen bambultuk az előttünk kanyarodó buszra. Ez idő alatt egy kapucnis, arcát eltakaró fiatal "ember" feltépte a kocsi ajtaját és félig beülve magával ragadta a táskámat. A rablók hárman voltak egy nagy zöld autóban, kapucnit és maszkot viseltek" - írta az egyik sértett az oldalon.

Szerző

Felborult autó az M0-áson, hárman megsérültek

Baleset történt az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán Vecsés külterületén, emiatt ott csak egy sávon halad a forgalom - tájékoztatott péntek délután a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 Beluzsárné Belicza Andrea közölte: egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között a szalagkorlátnak ütközött a 38-as kilométer közelében, a balesetben hárman megsérültek. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték el a helyszínelést, de már egy sávon halad a forgalom - írta. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a személyautó felborult, és a burkolatra üzemanyag folyt. A gyáli és a vecsési lehajtó között nagy a torlódás, a forgalmat a hatóságok irányítják - tették hozzá.

Szerző
Témák
baleset M0-ás