Tarlós: húszezer parkolóhely kell a dugódíj bevezetéséhez

Tarlós István főpolgármester szerint húszezer P+R parkolóhely szükséges a dugódíj bevezetéséhez.

Tarlós István szerdán este, a HírTV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott: "becslésem szerint minimum húszezer parkolóhely kell ahhoz, hogy a dugódíj bevezetésére legyen indokolható erkölcsi és műszaki alap".
Közölte, jelenleg négy- és ötezer közt van a P+R parkolóhelyek száma.
A rendelkezésre álló és a kormány által kilátásba helyezett forrásokból nyolc-tíz P+R parkolót meg tudnak építeni - mondta Tarlós István, megjegyezve: úgy néz ki, hogy mintegy kétmilliárd forintos uniós forrást ilyen parkolók építésére fordíthatnak.

Szerző

Még eshet az eső

Publikálás dátuma
2015.02.25. 20:22
Fotó: Thinkstock
Csütörtökön még többfelé lehet kisebb eső, ismétlődő eső, a felhőzet pedig legfeljebb csak nyugaton szakadozhat fel. A Dunántúlon többfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 1-7°C, nappal 5-11°C között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többfelé felszakadozik a felhőzet, jelentéktelen csapadék csupán északon, északkeleten fordulhat elő. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban a Dunántúlon fagyhat, délután 6-12 fok várható. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. 

Szombaton a változóan napos-felhős időben elsősorban délen, délkeleten jelentéktelen eső előfordulhat. Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon és helyenként északkeleten feltámad. 7-12 fokot mérhetünk délután.

Vasárnap a Dunától keletre helyenként eshet az eső, hétfőn átmenetileg szárazabb időre van kilátás, majd az esti órákban egy hidegfront hoz szeles időt esővel, kedden pedig záporok, hózáporok lehetnek, és a maximumok is visszaesnek.

Szerző

Varga Mihály: tudnunk kell, mely értékekhez ragaszkodunk

Publikálás dátuma
2015.02.25. 20:19
FOTÓ: MTI, Illyés Tibor
A nemzetgazdasági miniszter szerint bárhogyan fordul a világ, "tudnunk kell, melyek azok az értékek, amelyekhez ragaszkodunk". Varga Mihály ezt a fővárosi KDNP által a kommunizmus áldozatainak emlékére szervezett megemlékezésén mondta szerdán.

Felidézte, hogy a kommunizmusnak 1 millió halottja volt Kelet-Európában, s felmérhetetlen azoknak a száma, akik árván maradtak, derékba tört életük. Kijelentette: emlékezni kell arra a korra, amely mindenkitől elvett valamit. Volt, akitől csak a lakóhelyét, hosszú évek munkájának eredményét, az értelmes munka lehetőségét vagy családját és volt, akitől az életet – fűzte hozzá.

Azt hangoztatta: "történelmi múltunkra visszatekintve tudjuk, hogy csak olyan elvek mentén élhetünk, csak olyan döntéseket hozhatunk, amelyek nem csorbítják nemzeti függetlenségünket, segítik Magyarország előrejutását és az itt élők szabad és biztonságos életét".

Utalt arra, hogy manapság nem könnyű eligazodni, de az az alapvetés, amely a magyarság egységére, tettvágyára és munkájára épít, az egyetlen lehetséges választás. "Biztos vagyok abban, hogy amikor leülepszik a napi politikai csatározások pora, ismét jól láthatóvá válnak ezek a követendő értékek, mert eredményt csak most is a mindennapokban végzett kitartó munka hozhat" – fogalmazott Varga Mihály.

A tárcavezető azt is hangsúlyozta: az elmúlt években csak olyan döntések születtek, amelyekkel "kivívtuk helyünket Európában, rendbe tettük gazdaságunkat és megvédtük a családokat. Ezt a felelősségteljes utat követjük ezután is, elkötelezettséggel Európa jövője, a közösségünk és nemzetünk iránt".

A megemlékezésen Bagdy Gábor, a KDNP fővárosi elnöke, főpolgármester-helyettes az emlékezés és az emlékeztetés fontosságát hangsúlyozta és elismerően szólt arról, hogy a kormány az idei évet a Szovjetunióba hurcolt foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította. Kitért arra is: sokan vannak még olyanok, akik "az elnyomó diktatúrát segítették magyar honfitársainkkal szemben".
A kereszténydemokrata politikus kijelentette: megbocsátani erkölcsi kötelesség, de felejteni hűtlenség.

A szónokok mellett koszorút helyezett el a kommunizmus áldozatainak emlékére állított Gyorskocsi utcai emléktáblánál Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere, valamint a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) helyi szervezete.

Szerző