Halálra gázolta a kerékpárost, majd továbbhajtott

Halálos közúti baleset gondatlan okozásában és a segítségnyújtás elmulasztásában bűnösnek mondta ki és börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Körmendi Járásbíróság azt az osztrák férfit, aki még 2013 októberében terepjárójával Körmend közelében elütött egy kerékpárost, majd cserbenhagyta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe - közölte pénteken Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

Az osztrák férfi a nem jogerős ítélet szerint több közlekedési szabályt is megszegett, miközben a vele szemben szabályosan közlekedő, láthatósági mellényt viselő kerékpárost elütötte és cserbenhagyta, ezért a jármű vezetőjét a bíróság első fokon 1 év 10 hónap, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott az ítélet szerint egy olyan útszakaszon kezdett előzésbe, ahol ezt előzni tilos tábla tiltotta és ahol 60 kilométer óránkénti sebesség megengedett, ám az előzés miatt az ütközés pillanatában a férfi 115-125 kilométer óránkénti sebességgel közlekedett autójával. A személygépkocsi vezetője fékezett, észlelte az ütközést, ennek ellenére megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a baleset helyszínéről. A bíróság nem fogadta el azt a védekezését, hogy azt hitte, vaddal ütközött.

A balesetet követően a férfi a rendszámától megfosztott sérült járművet egy magyar vadásztársának pajtájában rejtette el, ismerőse pedig - akit a bíróság az elsőfokú  bűnpártolás vétsége miatt 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélt - saját kocsijával Ausztriába vitte. Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett, a másodrendű vádlott három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Szerző

Szalagkorlátba rohant a Volánbusz - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.06. 08:48
MTI Fotó: Lakatos Péter
Eddig ismeretlen okból és körülmények között szalagkorlátnak ütközött egy autóbusz az M3-as autópálya jobb pályatestén a 20-as kilométerszelvényben. A buszon utazók közül senki sem sérült meg - írja a police.hu.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az autópálya személygépjármű forgalmát a 18-as és a 22-es kilométerszelvény között leterelik az autópályáról.

Tűzoltók dolgoznak összetört autóbusznál. MTI Fotó: Lakatos Péter

Tűzoltók dolgoznak összetört autóbusznál. MTI Fotó: Lakatos Péter

A rendőrség arra kérte az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek a közlekedésre.

Szerző

Gyalogost gázolt a villamos a Rákóczi téren

Elütött egy gyalogost a villamos csütörtök este a főváros VIII. kerületében, a Rákóczi térnél - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.

Gál Kristóf elmondta: a gyalogos a piros jelzés ellenére lépett a villamos elé. A gyalogos csak könnyebben sérült meg. Erős János, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere azt közölte, hogy a baleset miatt a 4-es és a 6-os villamosok helyett a Corvin-negyed és a Blaha Lujza tér között pótlóbuszok közlekednek.

Szerző