Nem akarnak dugódíjat? Tarlós megint bizonygat

Publikálás dátuma
2015.03.24. 10:26
FOTÓ: Népszava
A főváros azt akarja elérni az Európai Uniónál, hogy ne kelljen bevezetni a dugódíjat - mondta a főpolgármester a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Tarlós István úgy fogalmazott, Brüsszelben közölték a napokban helyettesével: "nemcsak, hogy benne volt a megállapodásban, és az uniós bizottság határozatában (...), hanem egyenesen a korábbi városvezetés ajánlotta a dugódíjat az Európai Unió számára". Ezt most az EU hivatalosan be is jelentette - fűzte hozzá.

Tarlós István hozzátette: „ most valóban küzdünk azért, hogy esetleg el lehessen hagyni a dugódíjat". Mint mondta, nem tudja, hogy az EU eltekint-e a dugódíjtól vagy nem. "Jogában áll nem eltekinteni" - mutatott rá a főpolgármester, megjegyezve: folynak az "egyezkedések", "van egy hallgatólagos határidő-módosítás" - írja az Origó.

Tarlós István főpolgármester MTI Fotó: Kovács Tamás

Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén. MTI Fotó: Kovács Tamás

Tegnap Tarlós már bejelentette, hogy sem a zónahatárokról, sem a díjak mértékéről nem született még döntés, de arra törekednek Brüsszelben, hogy ha lehet, kivédjék a dugódíjat. A főpolgármester a jobbikos Tokody Marcellnak a dugódíjjal kapcsolatos kijelentéseire reagálva azt mondta: az ellenzéki képviselő úgy tesz, mintha lenne az ügyben döntés, és amikor erről beszél, riogatja az embereket. Tokody Marcell a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülése előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, pártja szerint kizárólag a Fideszen és nem az Európai Unión múlik, hogy Budapesten milyen feltételekkel vezetik majd be a dugódíjat. A Jobbik képviselője közölte: érdekes, hogy a főpolgármester az írásbeli kérdésére adott válaszában nem cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a dugódíj pesti határa a Hungária körútnál húzódna, az egyszeri díja 700 forint, éves költsége pedig 115 ezer forint lenne.

"Valóban kaotikus állapotok várhatóak"

A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén a fővárosi közlekedéssel kapcsolatban azt közölte: a budai oldal közlekedésfejlesztési munkálatai - a Margit hídi garanciális javításokat leszámítva - nem több, hanem egy beruházás keretében zajlanak. Ugyanakkor közölte, jelentést kért arról, mi indokolja a Jászai Mari tér és az Aradi utca közötti vágányfelújítást. Szavai szerint "valóban kaotikus állapotok várhatóak egy ideig". Főpolgármesterként elnézést kér a budapestiektől - tette hozzá.

Szerző

Elhunyt a híres színésznő

Publikálás dátuma
2015.03.24. 10:16
A színésznő 2006-ban. FOTÓ: Getty Images
Rák következtében 60 évesen, hosszas betegség után halt meg Alberta Watson, a 24, a Nikita, a Border - A határsáv szereplője - írja az Origó a People magazin alapján.

Watsonnál még akkor diagnosztizáltak rákot, amikor a Nikitában játszott szenátort. A színésznőt a 24 című akciósorozatban is láthattuk Erin Driscollként, játszott a Border – A határsáv című szériában, feltűnt a Híradósok négy részében, kisebb jelenetei voltak a Heartlandben vagy az Esküdt ellenségekben - írja az Origó.

Szerző

Illegális záloghitelezéssel buktak le Pécsett

Záloghitelezéssel is foglalkozó, illegálisan működő számítástechnikai üzletet találtak a pénzügyőrök Pécsen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága kedden. 

 Bus Szilvia sajtófelelős közleménye szerint a pénzügyőrök figyelmét egy online kereskedelmi portálon talált, informatikai eszközöket kínáló hirdetések keltették fel. Telefonon megállapodtak az eladóval egy számítógép megvásárlásában, majd elmentek a termék átvételére megjelölt pécsi címre. A számítástechnikai boltban és szervizben tartott próbavásárlás során nyugtát nem kaptak, még pénztárgép sem volt a helyiségben.

Kiderült, hogy a hirdetőnek nincs működési engedélye, 2013 szeptembere óta nemcsak számítástechnikai eszközök értékesítését, hanem javítását, szervizelését is illegálisan végezte, és bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatott. A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során az adásvételi szerződések és javítási bizonylatok között több zálogszerződésről szóló iratot is találtak, ezért jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.

Szerző