Előfizetés

Lázár: "Se nyilasokkal se kommunistákkal"

Publikálás dátuma
2015.04.02. 17:55
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján előzékenyen int a kérdezőnek MTI Fotó: Máthé Zoltán
A miniszterelnöknek ott a helye Tapolcán - ezt a mai sajtótájékoztatóján szinte minden kérdésre válaszoló Lázár János szögezte le. 

A Miniszterelnökséget vezető minisztert ugyanis, miután összesítette az állami érintettséget a brókerbotrányban, valamint - miniszterelnöke felszólítására - meghirdette a konzultációt az új budapesti kórház ügyében, arról kérdezték: vajon Orbán Viktor részt vesz-e az időközi országgyűlési választási kampányban.

A miniszterelnöknek ott a helye Tapolcán - mondta tehát válaszában Lázár János, majd kifejtette: azért dolgoznak a városban, hogy Lasztovicza Jenő tragikus halála után a választópolgárok bizalmát megőrizzék. "Ha megkapjuk a bizalmat, azt megszolgáljuk, hogyha nem, akkor tiszteletben tartjuk a választások eredményét" - fogalmazott, kőkeményen dolgozó, kiváló jelöltnek nevezve Fenyvesi Zoltánt, aki értékelése szerint alkalmas a közös munkára. Megjegyezte azt is: a kormány nem tervezi, hogy akár nyilasokkal, vagy kommunistákkal együtt dolgozna, ezt a választókerületben mindenkinek érdemben mérlegelnie kell.

Orbán megint "konzultációsdit" játszana kórház ügyben

Konzultációt kell indítani az új budapesti kórház tervével kapcsolatosan - ezt Lázár János közölte mai sajtótájékoztatóján. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Tarlós István főpolgármestertől és a fővárosi Fidesz-frakciótól azt várja Orbán Viktor miniszterelnök, induljon egy közös kezdeményezés annak érdekében, hogy megkérdezzék a budapestieket, mit gondolnak a mai fővárosi egészségügyi ellátásról, és mi az elképzelésük, hol kellene fejleszteni az ellátást. Semmi nem dőlt el - jelezte Lázár János, aki a Szent János Kórház esetleges bezárásáról szóló sajtóhírt úgy kommentálta: egy kórház felépítése korántsem jelenti azt, hogy egy másik bezárna.

lásd még: http://nepszava.hu/cikk/1053024-a-janos-korhaz-lesz-az-uj-gigakorhaz-aldozata

Szakad a cérna - Demonstrációk lehetnek a közműcégeknél

Demonstrációsorozatba kezdenek a fővárosi közművállalatok szakszervezetei április 13-a után, ha addig nem sikerül megállapodni a béremelésben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal - jelentették be a szervező szakszervezetek csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Az akcióhoz eddig a Főkert Zrt., a Fővárosi Kéményseprőipari Kft., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKV egyes szakszervezetei és a - már nem fővárosi tulajdonú - Főgáznál működő érdekvédelem csatlakozott.

A Fővárosi Önkormányzat bejárata előtt tartott eseményen a Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnöke hangsúlyozta: elsősorban tárgyalni szeretnének a mintegy 20 ezer embert foglalkoztató közműcégek tulajdonosaival. Ha "nem mozdulnak el" a vállalatok üzleti terveiben jelenleg megfogalmazott 0 százalékos bérajánlásról, akkor más eszközöket is igénybe vesznek a hatékony érdekérvényesítésre.