Mégsem bírságolnak a magyar himnuszért

Érvénytelenítette a sepsiszentgyörgyi bíróság pénteki ítéletében azt a jegyzőkönyvet, amellyel Kovászna megye prefektusa bírságot rótt ki a magyar himnusz elénekléséért a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei szervezete ellen.

A bíróság a honlapján közölt ítéletben megállapította, hogy a prefektus törvénytelenül bírságolta meg a Magyar Polgári Pártot (MPP), és mentesítette az MPP-t az ötezer lejes (350 ezer forint) bírság kifizetésétől. Elutasította ugyanakkor, hogy az MPP kérésére megállapítsa annak a kormányhatározatban rögzített előírásnak a törvénytelenségét, amely alapján a prefektus a bírságot kirótta. Az MPP-t 2014. december 2-án bírságolta meg Marius Popica, Kovászna megye – azóta leváltott – prefektusa amiatt, hogy az MPP által 2014. június 4-én tartott sepsiszentgyörgyi trianoni megemlékezésen elénekelték a magyar himnuszt.

Szerző

Öngyilkos lett a volt szocialista vezető

Publikálás dátuma
2015.04.03. 12:49
A korábbi felvételen Steve Stevaert, a flamand szocialisták volt vezetője. FOTÓ: Mark Renders /Getty Images
Öngyilkos lett Steve Stevaert, a flamand szocialisták volt vezetője, akit nemi erőszakcselekménnyel gyanúsítottak – írja az Origó a MTI alapján.

Stevaert holttestét csütörtökön kora este találták meg lakóhelye, a Limburg tartománybeli Hasselt település közelében – ahol korábban polgármester is volt –, az Albert csatorna vizében.

A 60 éves korában meghalt férfi 1995 és 2003 között a Flandriában általában nem túl erősnek számító szociáldemokrácia nagy politikai reménységének számított. Az egyszerű kocsmárosból lett politikus 1999-re a flamand kormány miniszterelnök-helyettesévé küzdötte fel magát - írja az Origó.

A Le Soir beszámolója szerint csütörtökön azt követően tűnt el, hogy a De Tijd című holland nyelvű lapban elolvasta azt a cikket, amely szerint idézést kapott nemi erőszakcselekménnyel összefüggésben.

Szerző

3,8 milliós csempészcigi fogás az M1-esen

Ötezer doboz, 3,8 millió forint értékű csempészet cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzéskor egy személyszállító kisbuszban az M1-es autópályán - közölte a NAV szóvivője pénteken.

Suller György Attila közölte: a pénzügyőröknek egy magyar rendszámú kisbusz ellenőrzésekor tűnt fel, hogy a sofőr zavartan és idegesen viselkedik, ezért cigarettakereső kutyákkal is átvizsgáltatták a járművet. Az állatok jelezték, hogy a jármű padlólemezénél cigaretta van. Mint kiderült a padlólemez megduplázásával alakítottak ki rejtekhelyet, ahonnan mintegy ötezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Az autó többszörösen büntetett előéletű vezetője a cigaretták eredetét és származását semmilyen módon nem tudta igazolni. A pénzügyőrök a cigarettát lefoglalták, a gépjármű vezetője ellen pedig költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás - közölte a szóvivő.

Szerző