Előfizetés

Nincsenek a Smernek oligarchái

A Smer-SD-nek nincsenek oligarchái, és a jövő évi választások előtt abból a pénzből kampányol majd, amit az előző választásokért kapott az államkasszából - állítja a kormánypárt élén álló miniszterelnök az Új Szó jelentése szerint. 

Fico erről a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában beszélt. Visszautasította, hogy a Smer-SD-t összefüggésbe hozzák Juraj Široký nagyvállalkozóval. „Široký úr sohasem támogatta a Smert. Nincs semmi köze a Smerhez” – szögezte le a kormányfő.

Mint mondta, Szlovákiában körülbelül negyven jelentősebb vállalkozó van, akikkel különféle alkalmakkor találkozik. „Úgy, ahogyan rendszeresen találkozom Soták úrral, Világi úrral és Rosinékkal, valamint különféle más vállalkozókkal” – tette hozzá. Újfent kijelentette, a Smernek nincsenek oligarchái, és nem véd olyan vállalkozókat, mint amilyen Široký.

Dunga szerint Oscarnak a Juvéban a helye

Publikálás dátuma
2015.04.13. 12:02
Carlos Dunga Fotó: Buda Mendes/Getty Images Sport
Carlos Dunga a brazil válogatott irányítóját, Oscart ajánlja a Juventusnak – közölte a Tuttosport. A játékost ugyan 2019 nyaráig a londoni Chelsea-hoz köti a szerződése, de a brazil kapitány szerint a Juve nagyon jó üzletet csinálhat vele. „Roberto Baggióra emlékeztet a leginkább. Kiváló hármast alkotnának elől Carlos Tévezzel, valamint Alvaro Moratával. Minden együttest az őrületbe kergetnének” – fejtette ki Dunga.

Roberto Baggio a Juventus történetének egyik legnagyobb játékosa volt. 1990-1995 között 141 találkozón lépett pályára a zebrák színeiben, s 78 találatot ért el. Ezután a Milanban, a Bolognában, az Internazionaléban, majd a Bresciában is megfordult. Az olasz nemzeti tizenegyben 56 mérkőzésen szerepelt, s 27 alkalommal volt eredményes.

Dunga szerint Oscarnak is jót tenne, ha Baggio nyomdokaiba lépne, mert Londonban nem túl boldog. „A braziloknak az a fontos, hogy örömüket leljék a labdarúgásban, ám az ő esetében ez nem gyakran történt meg” – fejtette ki Dunga.

Összecsapások Kosovska Mitrovicában

Öt személy, három albán és két bosnyák nemzetiségű sérült meg Kosovska Mitrovicában, amikor ismeretlenek megtámadták őket.

Előzőleg egy szerb fiatalembert sebesítettek meg ugyancsak ismeretlenek. Besim Hoti, a koszovói rendőrség regionális parancsnokának helyettese a Tanjugnak azt nyilatkozta, öt személy sérült meg három incidens során, amelyek mindegyike Mitrovica északi részén történt.

“A városközpontban megvertek egy kiskorú albán fiút egy kávézó előtt, valamivel később két további albán szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor eddig ismeretlen elkövetők rájuk támadtak”, mondta Hoti. Nem egészen két óra múlva történt a harmadik incidens, amikor a Mitrovica központjában lévő körforgalomnál megsérült két bosnyák nemzetiségű, Novi Pazar-i fiatal, akik Kosovska Mitrovicában folytatják egyetemi tanulmányaikat – írta a vajma-info.

“Elképzelhető, hogy az albánok elleni támadás válasz a tegnapi mitrovicai eseményekre, amikor is egy szerb fiatalembert sebesítettek meg, de hogy mi lehet a Novi Pazar-i egyetemisták elleni támadás indítéka, azt csak találgatni tudjuk”, jelentette ki Hoti.