Paks II: Brüsszelnek erős aggályai vannak

Publikálás dátuma
2015.04.21. 13:32
FOTÓ: Népszava
A Demokratikus Koalíció szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentéseivel ellentétben az Európai Bizottságnak továbbra is erős aggályai vannak az paksi erőmű bővítése miatt - erről a párt ügyvezető alelnöke beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba emlékeztetett arra, hogy Lázár János hétfőn jelentette be: az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést. Az EP-képviselő azt mondta, hogy ezt a "kétségtelenül igaz tényt" a miniszter úgy értelmezte, mostantól nincs olyan jogi probléma, amelyik miatt az Európai Bizottság lassíthatná vagy leállíthatná az eljárást. A gyakorlatban viszont éppen ellenkező a helyzet - jelentette ki.

Kiemelte, hogy néhány hete az Európai Bizottsághoz fordult ügyben és Miguel Arias Canete klíma- és energiaügyi biztos levélben megküldött válasza tételes cáfolja Lázár János azon állításait, hogy a testületnek ne lennének további jogi aggályai. "Folyamatban van annak vizsgálata", hogy a projekt megfelel-e a közbeszerzésekre az állami támogatásokra és a közös kereskedelempolitikára vonatkozó uniós szabályoknak - jelentette be Molnár Csaba. A politikus szerint ha a beruházás nem felel meg valamelyik követelménynek, akkor vagy át kell alakítani vagy akár teljes egészében le kell állítani a projektet.

Az ügyvezető alelnök a levelet értelmezve azt mondta, a "baljós hangvételű" írásból egyértelművé válik, hogy a bizottság nehezményezi, amiért az EU területén orosz technológiával készül egy beruházás. 

Szerző

Ismét működik a magyarorszag.hu

Délelőtt 11 óra körül ismét elérhetővé vált a magyarorszag.hu, miután egy időre leállt kedden a Kormányzati Portál és az Ügyfélkapu rendkívüli karbantartás miatt.

A portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások a karbantartás alatt nem voltak elérhetők.

Szerző
Frissítve: 2015.04.21. 13:31

Lezárták az M7-es egy szakaszát - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.04.21. 13:21
Autóbaleset sérültjének mentését szimulálják a kőröshegyi völgyhídon. MTI Fotó: Varga György
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárták az M7-es autópálya egy szakaszát Somogy megyében, a 120-as és a 125-ös kilométer, a bálványosi és a balatonszárszói csomópont között - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden a honlapján.

A gyakorlat érinti a kőröshegyi völgyhidat is, amelyet teljes szélességében lezártak a várhatóan délután egy óráig tartó gyakorlat idejére - olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon. Kerülni a 7-es út, valamint a Szántód-Kaposvár közötti összekötő út felé lehet.

Egy feltételezett sérültet készülnek lejuttatni alpintechnikával a kőröshegyi völgyhídról.  MTI Fotó: Varga György

Egy feltételezett sérültet készülnek lejuttatni alpintechnikával a kőröshegyi völgyhídról. MTI Fotó: Varga György

 

Szerző
Frissítve: 2015.04.21. 15:26