Előfizetés

Útzár a 81-esen

Baleset miatt teljes szélességében lezárták a 81-es utat a 77-es kilométernél, Töltéstava közelében.

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött, a balesetben egy ember megsérült.

Aknába zuhant egy idős nő, súlyosan megsérült

Szerelőaknába esett és súlyosan megsérült egy idős nő kedden Tahitótfaluban – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: az idős asszony egy Erdész utcai családi ház garázsának 160 centiméter mély aknájába zuhant.     A sérültet a szentendrei tűzoltók segítségével gerinchordágyra tették, úgy emelték ki. 

Halálba itta magát a versenyen: kártérítést kap a család

Publikálás dátuma
2015.05.05. 14:31
A kép csak illusztráció! Fotó: Thinkstock
Belehalt az ivásba egy kínai férfi egy alkoholfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. A szakmai program házigazdáinak csaknem 20 millió forintnak megfelelő kártérítést kell kifizetniük - számolt be a bíróság keddi ítéletéről a kínai online média.

A közép-kínai Honan tartomány Luojang nevű városában a tartományi alkoholszövetség, annak városi irodája, valamint egy helyi kereskedelmi vállalat nagyszabású versenyt hirdetett, amelyhez jelentős mennyiségű égetett szeszesitalt biztosítottak. A mértéktelen ivás bajnokságának döntőjében végül ketten eszméletvesztésig kitartottak. Egyiküket orvosi beavatkozással még sikerült visszahozni az életbe, de a másikuk, akit a média álnéven Vang Csiangként emleget, már soha többé nem ébredt fel.

A még tavaly történt esetet követően a törvényszéki boncolás megállapította, hogy a férfi halálát légzési és keringési elégtelenség, lényegében alkoholmérgezés okozta. Az áldozat családtagjai pert indítottak a rendezők ellen, mivel úgy vélték, részük volt a férfi halálában. A bíróság csaknem tíz hónap múlva megállapította a szervezők mulasztását, így például azt, hogy előzetesen nem hoztak életmentő óvintézkedéseket, sőt az ivásra buzdítással elősegítették a súlyos következményekkel járó "túladagolást".

A három megvádolt és végül elmarasztalt szervezetet és vállalatot első fokon együttesen 447 642 jüan megfizetésére kötelezték, ami tartalmazza az elhunyt családjának okozott érzelmi megrázkódtatás miatti kártérítést és a temetési költségeket is.