Gyorshír - Újra Blatter a FIFA elnöke

Újabb négy évre Joseph Blatter lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, mivel kihívója, Ali bin al-Husszein jordán herceg a választás második fordulója előtt visszalépett a szervezet Zürichben zajló 65. kongresszusán.

Az első kör eredménytelenül zárult, mivel a 209 tagország küldöttétől egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok kétharmadát, azaz legalább 140 voksot.

A 206 érvényes szavazatból 133 az ötödik ciklusára pályázó svájci sportvezetőt, 73 pedig Ali bin al-Husszeint támogatta. Utóbbi ezt követően az eredmények ismeretében visszalépett az újabb fordulótól, melyben már az egyszerű többség is elég lett volna a sikerhez.

A magyar szövetség képviseletében Csányi Sándor elnök szavazott.

Szerző

FIFA- Második fordulóra van szükség az elnökválasztáson

Mivel egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok kétharmadát, így eredménytelenül zárult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökválasztásának első fordulója a szervezet Zürichben zajló 65. kongresszusán.

Az ötödik ciklusára pályázó svájci Joseph Blattert 133-an támogatták, míg 39 éves kihívója, Ali bin al-Husszein jordán herceg 73 voksot kapott az első körben. A FIFA 209 tagországának küldötte adta le voksát - ebből 206 volt érvényes -, azaz 140 szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy már az első fordulóban eldőljön az elnökválasztás. A választás hamarosan kezdődő második fordulójában már az egyszerű többség is elegendő a győzelemhez.

Szerző

Ramírez végleg a Ferencvárosé

A labdarúgó OTP Bank Ligában már biztos ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Ferencváros végleg megszerezte Cristian Ramírezt, az együttes ecuadori válogatott védőjét.

A 20 éves balhátvéd január végén a Fortuna Düsseldorftól került kölcsönbe a zöld-fehérekhez, gyorsan beilleszkedett a csapatba, amelynek hamar egyik alapembere lett. A klub honlapjának beszámolója szerint a Ferencváros kivásárolta őt szerződéséből - dél-amerikai sajtóhírek szerint körülbelül 700 ezer euróba került a játékos -, és most hároméves megállapodást írt alá.

Szerző