Lövések sem állították meg az ámokfutót

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki Zalaegerszegen, menekülés közben rendőröket akart elgázolni, és több lövéssel sem lehetett megállítani.

A 46 éves kaposvári férfi többszörös visszaesőnek számít. Januárban a lányával és ismerősével érkezett Zalaegerszegre, hogy a lánya - betörések gyanúsítottjaként éppen elfogott - élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra.

A Platán soron lévő egyik áruház parkolójában két rendőr a férfit meg akarta állítani, de a vádlott autójával hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel az úttestre tolatott. Közben az egyik rendőr a gépkocsi hátsó része és az úttest mentén álló fa közé került, s hogy a jármű tolatás közben el ne üsse, az autó csomagtartójára tenyerelt.

Eközben a másik rendőr a vezető oldali ajtóhoz szaladt, de az autó elindult, így egyikük csak a jobb első ajtó kilincsét tudta megfogni. Ezután kinyitotta a jobb hátsó ajtót, a vádlottat pedig ismét megállásra szólította fel, de a férfi ennek ellenére gyorsított, és három-négy méteren át méteren magával vonszolta az kilincset fogó rendőrt.

A másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

Szerző

Megint meghalt egy motoros - Autóval ütközött Ártándnál

Személyautó és motor ütközött kedd este a 42-es számú főúton, Ártánd térségében, a balesetben a motoros a helyszínen meghalt - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a karambol - eddig tisztázatlan körülmények között - a 61-es kilométerszelvényben történt. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták, a forgalmat rendőrök irányítják.

Szerző

Újra járható az M3-as kivezető szakasza

Újra járható az M3-as fővárosból kivezető szakasza, ahol kedd délután több autó ütközött - közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrség korábban arról írt, hogy a balesetben négy autó ütközött össze. Két ember megsérült, őket kórházba vitték. A forgalom zavartalanul halad.

Szerző
Témák
baleset