Előfizetés

Meghalt egy ember a XI. kerületi építkezésen - Fotó!

Publikálás dátuma
2015.08.04. 18:17
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Meghalt egy ember egy XI. kerületi, Sasadi úti épület omlásakor a fővárosban kedden, két ember pedig megsérült - közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat.

Győrfi Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője azt közölte, hogy a Sasadi út 174. alatt, építkezés közben leomlott az épület. A tűzoltók négy embert hoztak ki a házból. A műszaki mentés folyamatban van - tette hozzá. Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta, hogy egy ember meghalt a balesetben. Két sérültet kórházba vittek, egyiküket végtagtörések miatt, a másikat agyrázkódás gyanúja miatt. Velicsek Ildikó, a fővárosi kormányhivatal munkavédelmi ellenőrzési osztályának vezetője közölte: munkatársaik a helyszínre tartanak, hogy kivizsgálják a balesetet.

Kiderült, mi okozhatta a tömegmérgezést Budaörsön (fotó)

Publikálás dátuma
2015.08.04. 16:38
Rendőri kísérettel visznek kórházba kivizsgálásra húsz embert egy budaörsi ipartelepről 2015. augusztus 4-én. MTI Fotó: Mihádák
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a rendőrség még vizsgálja, mi okozhatta több dolgozó rosszullétét azon a budaörsi ipartelepen, ahonnan húsz embert vittek kivizsgálásra kórházba kedd kora délután, az illetékes kormányhivatal későbbre ígért információt. Az MTI úgy tudja, a klímaberendezésből szivároghatott  az ivóvízhálózatba a mérgező folyadék.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójának korábbi tájékoztatása szerint az ipartelepről azért vitték kórházba az érintetteket, mert felmerült a gyanú, hogy "egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot" fogyasztottak. Hozzátette: bár az érintettek panaszmentesek, a mentők mindannyiukat elvitték kivizsgálásra.

Az Origo az esetről azt írta, hogy az ipartelepen dolgozók egy része nem sokkal dél után lett rosszul: arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál értesülése szerint fagyálló kerülhetett a zárt vízhálózatba, de egyelőre nem tudni, hogyan, mert az ÁNTSZ még nem fejezte be a vizsgálatokat. A polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva az Origo azt közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.

Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. Állítólag 25 ember ivott a rossz ízű vízből, és 20-an panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség munkatársai is a helyszínen vannak, egyelőre az ÁNTSZ vizsgálati eredményére várnak. A Pest Megyei Kormányhivatal későbbre ígért információt a Budaörsön történtekről. 

Csúnya baleset miatt lezárták a 42-es utat

Félpályán megindult a forgalom a 42-es főúton Földes és Berettyóújfalu között. Az utat kedden kora délután baleset miatt teljes szélességében lezárták a rendőrök - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A közlemény szerint a főút 27. kilométerszelvényében egy tehergépkocsi és egy kamion eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték.   Az érintett útszakaszon a forgalom félpályán, rendőri irányítás mellett halad.