Lopott dinótojásokat rejtegetett egy család

Megtalálta a rendőrség azt a több mint kétszáz megkövesedett dinoszaurusztojást, amelyet a dél-kínai Kuangtung tartományban egy építkezésen fedeztek fel, majd nyomuk veszett.

Mint kiderült, a szakértők azért nem találták őket, mert a helyiek egyszerűen hazavitték őket - közölte Hojüan város vezetése csütörtökön. A hatóságok szerencséjére a leletek egy helyre kerültek, így a 231 jogtalanul eltulajdonított dinótojással a városi múzeum készlete gazdagodhatott. Mindezek mellett egy teljes, a fényképek tanúsága szerint igen jó állapotban lévő csontvázra is bukkantak, egy Psittacosaurus (papagájgyík) kövületére. A növényevő őshüllő legalább 65 millió évvel ezelőtt, a kréta korban élt, két lábon járt és körülbelül két méter hosszúra nőtt.

Hojüan múzeumában több mint 10 ezer dinoszaurusztojás található, az intézmény ezzel Guinness-rekorder is lett. A "dinók hazájának" is hívott városban legutóbb júniusban és július végén akadtak tojások kövületeire. Ám mire a régészek kiértek volna a helyszínre, a környékbeliek összeszedték és továbbadták a leletek többségét.

kínai törvények szerint a fosszíliák állami tulajdont képeznek, engedély nélküli birtoklásuk, kereskedelmük tilos. A rendőrségi rajtaütés helyszínén készült fényképek szerint az egymáshoz kövesedett tojások egy része a lakás lépcsőfeljárója mellett hevert a járólapon. A Psittacosaurus maradványait egy faládában őrizték.

Szerző

Hatalmas dugó volt az M7-esen

Kamion és terepjáró ütközött össze az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében, emiatt teljesen lezárták az érintett szakaszt  – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Egy Balaton irányába közlekedő kamion a belső szalagkorlátot átszakította és a szemközti oldalon közlekedő terepjárónak ütközött. A balesetben két ember megsérült - olvasható a közleményben. A helyszínelés miatt az utat teljes szélességében lezárták a főváros felé.

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő közölte, hogy a kamionbaleset után a Balaton felé több kilométeres torlódás alakult ki és a kocsisorban egymásnak ütközött két autó. Abban a balesetben egy ember sérült meg.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a terepjáró sofőrje és utasa is beszorult, őket a székesfehérvári tűzoltók szabadították ki. A helyszínen két mentőhelikopter segítette a sérültek ellátását.

Frissítés: Megindult a forgalom az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Kőszárhegynél, ahol csütörtök délután egy kamion és egy terepjáró ütközött frontálisan – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Szerző

Meghalt egy férfi az Ozora fesztivál táncparkettjén

Megállt a szíve egy 50-60 év körüli holland férfinak csütörtökön a dádpusztai O.Z.O.R.A. fesztiválon – értesült a Velvet. A Blikk azt írja, hogy a férfi epilepsziás rohamot kapott.

A helyszínen azt beszélik, hogy a férfi drogozott, de a rendőrség ezt nem erősítette meg – olvasható az oldalon.

A Blikk úgy tudja, a harmincöt év körüli fiatalember a tánctéren lett rosszul, hirtelen összeesett, a kiérkező mentők pedig hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, már nem tudtak rajta segíteni. – Borzalmas volt, az emberek szinte nem is foglalkoztak azzal, hogy valaki összeesik körülöttük – mesélte a lapnak Sz. Zsolt, aki a helyszínen nézte végig, mi történik. "A mentősök egy ideig a táncparketten próbálták újraéleszteni, majd hoztak egy mentőágyat és betették a mentőautó. Nagyjából húsz perc után azonban, az mentőorvos kiszállt és azt mondta, sajnos meghalt a férfi. Láttam, hogy egy fiatal hölgy is vele van, őt azonnal betették a jármű első ülésére, gondolom nyugtatót adtak neki" – mesélte a szemtanú.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese annyit közölt, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja a holland fesztiválozó halálával kapcsolatban. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az esettel kapcsolatban a lap megkérdezte az Országos Mentőszolgálatot is, ott azt mondták: a rendezvény egészségügyi biztosítását nem az Országos Mentőszolgálat végzi, hozzánk segélyhívás nem érkezett." 

Szerző
Frissítve: 2015.08.06. 22:37