Vízbe fulladt egy férfi Dunaharasztinál

Vízbe fulladt egy férfi az Alsónémedit Dunaharasztival összekötő út melletti Kék-tóban.

Szemtanúk beszámolója szerint a 42 éves férfi péntek éjfél körül merült el a vízben a parttól 3-4 méterre. Először a szigetszentmiklósi tűzoltók kezdték keresni csónakkal, majd a fővárosi búvárok is bekapcsolódtak a kutatásba. Ők találták meg nem sokkal később a vízben elmerült férfi holttestét.

Szerző

Világbajnok az Egyesült Államok csapata női vízilabdában

Az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg az aranyérmet a kazanyi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután a péntek esti döntőben legyőzte Hollandia együttesét.

A kemény csatát hozó, szoros emberfogás jellemezte összecsapáson az első negyedben egyetlen gól esett az Európa-bajnoki ezüstérmes hollandok jóvoltából. A második negyedben átvették az olimpiai bajnoki címvédő amerikaiak a vezetést, de a nagyszünetre 2-2-es döntetlennél vonulhattak el a csapatok.
A legutóbbi vb-n, 2013-ban Barcelonában hetedik hollandok és a katalán fővárosban ötödikként végzett amerikaiak csatájában a folytatásban utóbbiak kerekedtek felül: 5-3-ra elhúztak, s az előnyből egy gólt megőrizve végül 5-4-re nyertek, megszerezve a világbajnoki címet.

Eredmény, női vízilabda, döntő:

Egyesült Államok-Hollandia 5-4 (0-1, 2-1, 3-1, 0-1)

korábban:
bronzmérkőzés:
Olaszország-Ausztrália 12-10 (3-2, 2-1, 0-2, 2-2 - 5-3) - büntetőkkel

az 5. helyért:
Kína-Görögország 13-12 (4-2, 1-3, 2-1, 2-3) - ötméteresekkel: 4-3

a 7. helyért:
Spanyolország-Oroszország 15-10 (5-3, 3-4, 4-1, 3-2)

A 2015-ös kazanyi vb női vízilabdatornájának végeredménye:
1. Egyesült Államok
2. Hollandia
3. Olaszország
4. Ausztrália
5. Kína
6. Görögország
7. Spanyolország
8. Oroszország
9. MAGYARORSZÁG
10. Brazília
11. Kanada
12. Kazahsztán
13. Új-Zéland
14. Franciaország
15. Japán
16. Dél-afrikai Köztársaság

Szerző

Gyurta visszavág Rióban

Publikálás dátuma
2015.08.08. 07:59
Szokatlan látvány: Gyurta Dániel a dobogó legalsó fokán a kazanyi világbajnokságon FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/MATTHIAS HANGS
Nem sikerült megvédenie címét, s ezzel beírni magát a történelembe 200 méter mellen Gyurta Dánielnek a kazanyi vizes világbajnokságon. A szám olimpiai és háromszoros világbajnoka a harmadik helyen csapott a célba a tegnapi döntőben. Egy másik magyarnak, Hosszú Katinkának, viszont sikerült a rekordbeállítás: 200 méter háton megdöntötte Egerszegi Krisztina majd’ 24 éve fennálló országos csúcsát, s ezzel a legjobb idővel kvalifikálta magát a mai fináléba. Cseh László 100 méter pillangón szintén az első helyen jutott a mai döntőbe.

„Ez kizárólag rajtam múlott”- így kezdte értékelését Gyurta Dániel tegnap a kazanyi vizes világbajnokságon, miután nem sikerült a címvédés, s ezzel a történelmi tett, hogy zsinórban negyedik alkalommal is a dobogó legfelső fokára álljon nagymedencés vb-n 200 méter mellúszásban. A szám olimpiai bajnoka bronzérmes lett. A győzelmet a német Marco Koch szerezte meg.

„Ha megúszom a legjobb időmet, én nyerek, nem sikerült, így harmadik lettem, gratulálnom kell a riválisaimnak, elsősorban Marcónak, aki remek úszó. 2007 óta mindig döntős vagyok minden világversenyen, 2009 óta mindenhol érmes, most valamiért ez volt a maximum” - fogalmazott a verseny után Gyurta. - Az edzések alapján meglehetett volna a 2:07-es idő, úgy gondolom, az elején hagytam magam belerángatni egy gyorsabb kezdésbe, és ez ütött vissza az utolsó ötvenen. A második túl gyors volt, emiatt nem tudtam úgy hajrázni, mint szoktam - de ezt még végigbeszéljük az edzőimmel” – mondta az olimpiai bajnok. Majd hozzátette: „Nem baj, hogy az olimpia előtt történt ez, legalább van miből tanulni, a többiek is belekóstoltak a győzelem ízébe, és Rióban inkább rajtuk lesz a teher. Nem érzek csalódottságot, csak motivációt, hogy az olimpián megmutassam, én vagyok a legjobb, 2017-ben, Budapesten pedig visszaszerezzem azt a címet, amit eddig háromszor sikerült megnyernem”- zárta gondolatát.

Ugyan Gyurta Dánielnek nem sikerült történelmet írnia tegnap Kazanyban, azonban Hosszú Katinkának igen. Igaz a 200 méter vegyes világcsúcstartója „csak” országos csúcsot úszott 200 méter háton, mellyel, a legjobb idővel kvalifikálta magát a mai döntőbe, ám nem akármilyen rekordot adott át a múltnak. Az Iron Lady 2:06.18 perces idővel megdöntötte Egerszegi Krisztina majd’ 24 éve fennálló csúcsát (2:06.62). Az ötszörös olimpiai bajnok magyar klasszis 1991. augusztus 25-én úszta az eddigi rekordot, amely egyébként 2008 februárjáig világcsúcs volt.

„Tudom, hogy különleges nap ez a mai, mégis, hadd mondjam azt: amikor Krisztina ezt az időt úszta 1991-ben, még nem volt ilyen dressze, nem volt ilyen sapkája, és nem a hátúszóknak kitalált új rajtgépről indult - azaz még sokat kell javulnom, ha azt akarom, hogy tényleg hozzá hasonlítsanak” – kezdte rendkívül sportszerűen Hosszú Katinka. - Úgy gondolom, még maradt ebben az úszásban, azt nem mondom, hogy teljesen jól esett, mert a kétszáz az kétszáz, de tudok ennél jobbat. Még nem vagyok rutinos hátúszó, azaz holnap nagyon éles lesz a döntő, függetlenül attól, hogy ennyivel jobbat úsztam. Mégiscsak az olimpiai aranyérmes, ezüstérmes, a világrekorder lesz az ellenfelem”- fogalmazott a négyszeres világbajnok úszó. A szám döntőjét szombaton 16.47 órakor rendezik.

Cseh László az amerikai Tom Shieldsszel holtversenyben a legjobb idővel kvalifikálta magát a mai fináléba (17.13 óra) 100 méter pillangón. A világbajnok úszó 12 századmásodperccel úszott rosszabbat a délelőtti idejénél, ami egyben országos csúcs is volt.

„Majd kielemezzük, miért lett ez egy picit gyengébb a reggelinél, én most úgy érzem, az első ötvenben még bőven van tartalék, a második rendben volt, nem úsztam ki magam, azaz úgy gondolom, még jobb taktikával holnap lehet valami nagyot alakítani”- mondta Cseh.

Kapás Boglárka főszámában, 800 méter gyorson a 8. helyen jutott a mai fináléba (17.55 óra).

„Azt nem mondom, hogy megijedtem, de kicsit jobb idő kellett a döntőhöz, mint számoltuk előtte. Szerencsére, a német lány nagyon megindult a végén, így én is jobban hajráztam, és kiderült, ez kellett a fináléhoz. Most persze el kell gondolkodnom, hogy a fő számomban csak nyolcadikként jutottam be, de holnapig még van idő rendbe tenni a dolgokat”- nyilatkozta a verseny után az 1500 méter gyorson bronzérmes sportoló.

Szerző