Felborult egy ukrán turistabusz

Felborult egy ukrán turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban a romániai A2-es autópályán, ketten meghaltak, 48 embert kórházba vittek.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint az autóbusz Bulgáriából Ukrajna felé tartott, amikor a romániai Konstancát Bukaresttel összekötő autópályán letért az útról és oldalára dőlt. A hatóságok feltételezik, hogy elaludt a sofőr. 

Az autóbuszon 53-an utaztak, valamennyi utas kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett, hárman azonban elutasították a kórházba szállítást. A baleset következtében a legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el a bukaresti és a környéki mentőegységeknél. A sérülteket - köztük 21 gyermeket - öt bukaresti kórházba vittek. Két sérült állapota válságos.
A baleset miatt hét órán át szünetelt a forgalom az érintett autópálya-szakaszon.

Szerző

Jó fogás - 52 ezer doboz csempészett cigaretta

Publikálás dátuma
2015.08.09. 10:53
FOTÓ: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy közúti ellenőrzéskor több mint 27 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak két kisteherautóba rejtve. Mindkét ügyben költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A NAV pénzügyőrei Nyugat-Dunántúlon, a 8-as számú főúton járőröztek. Ellenőriztek két magyar rendszámú gépjárművet melyek utastérben, plédekkel letakart kartondobozokban különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak. A sofőrök a dohánytermékek származását semmilyen módon nem tudták igazolni.

A pénzügyőrök a csomagtérből előkerült összesen 52 ezer doboz, 27 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint a szállításukra használt kisteherautókat lefoglalták és a két gépjármű vezetője ellen költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szerző

Halálos motorbaleset - Útzár Tamásinál

Meghalt egy motoros, aki személyautóval ütközött szombaton Tamásinál. Az érintett útszakaszt lezárták - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a motort vezető 25 éves tamási férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az utat.

Szerző