Előfizetés

Gyermekbántalmazás: folytatják a nyomozást

Publikálás dátuma
2015.08.14. 07:15
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Október 13-ig meghosszabbította a rendőrség a nyomozást annak a 11 éves kislétai kislánynak az ügyében, akit legalább egy éven keresztül egy fűtetlen, két négyzetméteres helyiségben tartottak bezárva szülei. A Magyar Nemzet szerint a pár jelenleg is szabadlábon védekezhet. Sanyargatással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják őket, 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Szinte rabként tartották fogva a szülők tizenegy éves kislányukat egy kamrából átalakított, két négyzetméteres helyiségben, ahol sem fűtés sem világítás nem volt, a berendezés pedig egy matracból és egy éjjeli edényből állt. A kislány 21 kilogrammosan került kórházba. Az anya a kihallgatásán azt vallotta, hogy a kislányt tavaly márciusban vették ki az iskolából magántanulónak, mert kezelhetetlennek tartották.

Azt állították, hogy lopott is, egyszer elvette osztálytársa szendvicsét. A lopás ugyan valóban megtörtént, de a gyerek csupán egy szendvicset vett el egyik osztálytársától, mert éhes volt. A kislány a meghallgatásán azt mondta, hogy három éve rendszeresen bezárták, először csak éjszakára, majd egy idő után már délután bezavarták a szűk helyiségbe.

Két fürdőző fulladt a Balatonba

Ketten vízbe fulladtak csütörtök délután Balatonbogláron. A Kapospont úgy tudja, a balesethez helikopterrel, autóval, valamint hajóval is kivonultak a mentőegységek. A fürdőzők életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség megerősítette az információt, bővebb tájékoztatást viszont nem adhattak, mivel a balesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Kártyacsalók lopták meg a Budapest Bank ügyfeleit

Publikálás dátuma
2015.08.13. 13:44
FOTÓ: Vajda József/Népszava
A Budapest Bank több ügyfelét is megkárosították ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez – értesült a Napi Gazdaság a pénzintézet több károsultjától is. 

A károsultak egyike lapunknak név nélkül nyilatkozva elmondta, kedd este nyolc óra körül arra lett figyelmes, hogy néhány perc alatt egymás után 5-6  SMS-t kapott a pénzintézet automata üzenőrendszerétől. A nagyjából félpercenként érkező üzenetek arról tájékoztatták, hogy 50-60 ezer forintot vettek fel MasterCard bankkártyájával Indonéziában, Bali szigetén. Az eddig ismeretlen csaló összesen háromszázezer forintot tudott megszerezni a számlájáról. Azért csak ennyit, mert ez volt az az összeg, amelyet a károsult a pénzfelvétel felső határaként rögzített a pénzintézettel kötött számlaszerződésben.

A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de ez csak három órával később sikerült, mivel többen is ugyanezért keresték az ügyfélszolgálatot. A tiltás után még egyszer, Dominikában próbáltak pénzt felvenni a számlájáról. 

Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs osztályának munkatársa a lapnak megerősítette, hogy több ügyfelüket is megkárosították, de pontos számot egyelőre nem tudott mondani. Közölte továbbá, hogy információi szerint más magyarországi bankokat is érint a visszaélés.