Életfogytiglan az idősek megöléséért

Publikálás dátuma
2015.09.23. 07:16
Fotó: Thinkstock
Jogerősen tényleges életfogytiglant kapott az öt idős ember meggyilkolásával vádolt banda két tagja. A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatával hat vádlott esetében lényegében helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntését, amely így jogerős lett. 

Két vádlott esetében az elsőfokú, felmentő ítéletet hatályon kívül helyezték, és a bíróságot az ítélőtábla új eljárás lefolytatására utasította. A nyolctagú banda a fővárosban 2010 októbere és 2011 januárja között a kiszemelt idős emberekre otthonukban támadt rá este, éjszaka, hogy megszerezze értékeiket. Öt embert megöltek, tucatnyit bántalmaztak, megkötöztek és kiraboltak.

Szerző

Már az ütközés előtt meghalhatott az idős férfi

Traktorral ütközött egy személyautó a 31-es főúton Nagykáta és Jászberény között kedd este, a balesetben egy ember életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint a karambol Nagykáta külterületén, a főút 68-as kilométerénél, ismeretlen körülmények között történt. Az útszakaszt lezárták. A Nagykáta felől érkezők Farmos felé kerülhetnek, míg Jászberénynél Jászfelsőszentgyörgy és Farmos irányába terelik a forgalmat.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a személyautóban egyedül utazó idős férfi vesztette életét, a holttestet a jászberényi tűzoltók fogják kiemelni.

Az MTI úgy tudja, hogy a sofőr nem az ütközéskor, hanem már azt megelőzően halhatott meg.

Szerző

Halálfurgon - Sikerült azonosítani néhány áldozatot

Publikálás dátuma
2015.09.22. 22:33
A raktár, ahol kinyitották a feurgont. MTI FOTÓ: Krizsán Csaba
 Sikerült azonosítani néhány menekültet abból a 71-ből, akik az ausztriai A4-es autópályán hagyott járműben haltak meg augusztus végén. Pár holttestet már el is szállítottak származási országukba - közölte a burgenlandi rendőrség kedden.

Az áldozatok hazaszállításáról a hozzátartozók gondoskodtak - erősítette meg Gerald Pangl tartományi rendőrségi szóvivő. Elmondta, hogy Szíriával, Irakkal és Afganisztánnal jól együtt tudtak működni a DNS-mintavételnél. Azt a hatóságok egyelőre nem közölték, hogy pontosan hány áldozatot azonosítottak. Médiaértesülések szerint eddig 17 menekült személyazonosságát állapították meg, és négynek a földi maradványait szállították haza.

A rendőrségi szóvivő az eddigi vizsgálati eredményekről szerdára ígért bővebb tájékoztatást. Azt is elmondta, hogy az összes menekült azonosítása még hetekig vagy akár hónapokig is eltarthat.

A hozzátartozók továbbra is jelentkezhetnek a tartomány által létrehozott forródróton és a rendőrség elérhetőségein.
Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben összezsúfolódva 71 menekült utazott a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai közül 59 férfi, nyolc nő, négy pedig gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak.

Szerző