Előfizetés

Bora-Bora: csúsznak a bírósági tárgyalások

Jövő hét hétfőre tűzte ki a Budapesti II. és III. kerületi bíróság a "Bora Bora-ügyként" elhíresült családi dráma magyarországi fejezetének tárgyalását. A történet jól ismert a hazai és a nemzetközi közvélemény előtt: a magyar származású Nyíri Kovács Patríciát és kisfiát, Noaht a koreai származású, francia állampolgárságú férj, Soo Il Lee tulajdonképpen fogva tartotta Bora Borán, miután 2011-ben a szigetre utaztak.

A házasság 2008-ban köttetett, a felek közti viszony azonban csúnyán megromlott, a férj bántalmazta is az asszonyt. Annak reményében utaztak Francia-Polinéziába, hogy ott rendezni tudják házasságukat, a szigeten azonban a férj elvette neje és gyermeke útlevelét, válópert indított, hamis papírokkal pedig elérte, hogy a kis Noah számára a hatóságok kiutazási tilalmat rendeljenek el. Az anya később visszakapta útlevelét, ám fia nélkül nem hajlandó elhagyni Francia Polinéziát. A meglehetősen zajos válóper Bora Borán zajlik, Soo Il Lee ellen azonban Magyarországon is indult büntetőügy személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt.

Az első tárgyalást október 12-ére tűzte ki a bíróság, ám már biztos, hogy azt el kell halasztani, úgy tudni ugyanis, hogy Soo Il Lee nem vette át a hivatalos idézést. A Nyíri család szerint már korábban is sejthető volt, hogy a férfi szabotálja a büntetőeljárást. Pedig elméletileg ha nem veszi át időben az idézést és nem jelenik meg a bíróságon, nemzetközi elfogatóparancsot is kiadhatnak ellene. Jánó Christopher, Lee ügyvédje azonban állítja: ügyfele csak azért nem vette át az idézést, mert azt még meg sem kapta - erről a bíróságot is tájékoztatták. A tárgyalásra legkorábban csak jövő év elején kerülhet sor.

Kényszerleszállás! Elájult a pilóta repülés közben

Publikálás dátuma
2015.10.06. 23:36
A kép illusztráció! FOTÓ: Christopher Furlong/Getty Images
Kényszerleszállást hajtott végre kedden Albuquerque-ben a United Airlines Houstonból San Franciscóba tartó utasszállítója, miután a gép másodpilótája repülés közben eszméletét vesztette.

A United tájékoztatása szerint a társaság 1614-s járatát "a személyzet egyik tagjának" rosszulléte miatt kellett eltéríteni eredeti útvonalától. A Boeing 787-8 Dreamliner típusú gép baj nélkül ért földet az új-mexikói nagyvárosban. Az incidens egy nappal azután történt, hogy a levegőben rosszul lett és meghalt az American Airlines Phoenixből Bostonba tartó Airbusának kapitánya, ami miatt a repülőgépet Syracuse-ban kellett letennie a másodpilótának.

Orvosnőt vert meg egy mentős

Betegátadás közben bántalmazta az ügyeletes orvosnőt, az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje - írta Népszabadság. 

Az eset egy héttel ezelőtt az éjszakai órákban, a kerepestarcsai Flór Ferenc kórházban történt. A lap információi szerint a mentőtiszt a betegátadás-átvétel rendjét kifogásolta, ezért keveredett vitába az orvossal. A tettlegességig fajult konfliktus egy részét a kórház biztonsági kamerái is rögzítették. A kórház feljelentést tett, az ügyben nyomozás zajlik. A mentőtisztet felfüggesztették a munkavégzés alól.