Lángokban áll egy csarnoképület tetőszerkezete

Teljes terjedelmében ég egy ezernégyszáz négyzetméteres csarnok szendvicspanel-tetőszerkezete Létavértesen, sérültek nincsenek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kiss Szilvia elmondta: egy olyan épület gyulladt ki, amelyben betonelemeket gyártanak, és az éghető anyag kevés, ezért a tűz kevésbé veszélyes, ugyanakkor az épület polisztirol szigetelése is lángra kapott. Hozzátette, hogy húsz tűzoltó öt járművel vonult ki a helyszínre. Helyi önkormányzati tűzoltók és debreceni hivatásos egységek jelenleg is dolgoznak a lángok megfékezésén.

Szerző

Halálos baleset Békés megyében

Két személygépkocsi összeütközött pénteken Szarvas és Nagyszénás között, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vargáné Szombati Andrea elmondta, a baleset a 4404-es úton történt, az első információk szerint az ütközésnek további két sérültje van.  A rendőrség a baleset körülményeinek helyszíni vizsgálata idejére az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Csabacsűd felé terelik. 

Szerző

Gránátokkal "védte" hobbikertjét a gazda

Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki éles robbanóanyagokat, gránátokat tárolt székesfehérvári hobbikertjénél - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Az 53 éves férfit robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítják. A közlemény szerint a rendőrök csütörtökön figyeltek fel a városban a Székely utcai ingatlan kivágott kerítésére, majd azt észlelték, hogy a telken lévő faház bejárata előtt egy körülbelül 30-40 centiméter hosszú robbanótest van elhelyezve, annak közelében pedig további két, kisebb méretű robbanótestet is találtak.

A nyomozók elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a telek tulajdonosát. A férfinak tudomása volt a telkén talált repesz-rombológránátokról és aknavető gránátokról, ennek ellenére azokról nem tett bejelentést.

A robbanótestek őrzéséről a megsemmisítésig a helyi polgárőrség gondoskodott.

Szerző