Hazudott a kormányszóvivő

Publikálás dátuma
2015.11.18. 15:21
Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a sajtótájékoztatón MTI Fotó: Szig
Terrorelhárítási koordinációs bizottság jön létre a terrorelhárítási és megelőzési munka megerősítésére, a Terrorelhárítási Központ égisze és ellenőrzése alatt – ismertette a kormány szerdai döntését Kovács Zoltán budapesti sajtótájékoztatón – áll a kormany.hu oldalán, és a hírekben.

Kovács Zoltán eszerint elmondta: a bizottság tagjai az érintett szolgálatok, az ezzel foglalkozó intézmények képviselői lesznek, és munkáját „operatív, megelőző jelleggel végzi majd”. A kormányszóvivő részleteket a csütörtöki Kormányinfóra ígért. Annyit jelzett: a döntés kormányhatározat formájában is megjelenik.

Kovács Zoltán azonban nem mondott igazat: a Terrorelhárítási Koordinációs Bizottságot ebben a formájában 2006-ban a Gyurcsány-kormány állította fel. (Szomorú aktualitása, hogy – mint éppen a BM közleményéből derül ki - a kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Berta Krisztina helyettes államtitkár is e testületben dolgozott megalakulása után egy évig nemzetközi koordinátorként.) És, hogy mennyire nem igaz az, amit Kovács állít az "új" szervezetről, arról a Terrorelhárítási Központról szóló 295/2010-es kormányrendelet is tanúskodik. Eszerint a TEK feladatai ellátása érdekében – egyebek mellett - ellátja a Terrorellenes Koordinációs Bizottság működésével kapcsolatos előkészítő, végrehajtó és adminisztrációs feladatokat. Kovács kormányszóvivőnek minderről akár nem is kellett volna tudnia, de a határőrből katasztrófavédelmi főigazgatóvá lett, majd Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadójának kinevezett Bakondi Györgynek bizonyára igen. Mégis félrevezették a közvéleményt, de lehet, hogy a kormányt is.

Szerző

Viharos szél Budapesten - Nem üzemel a Libegő

Az erős szél miatt átmenetileg nem üzemel a Libegő a fővárosban - ezt a Budapesti Közlekedési Központ közölte Facebook-oldalán.

Korábban fakidőlés miatt nem közlekedett a 60-as villamos (Fogaskerekű) az Adonis utca és a Városkút megállók között. 

Szerző

Robbanótest miatt van útzár Cerednél

Második világháborús robbanótestet találtak Cered külterületén szerdán, a szakaszon időszakosan teljes útlezárásra és terelésre kell számítani - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A robbanótestet földmunkák közben találták meg a 2304-es út 13-as kilométerszelvényénél. A salgótarjáni rendőrkapitányság lezárta a környéket.

Szerző