Előfizetés

DK: Mészáros Lőrinc hazudott a lovarda felújításáról

Publikálás dátuma
2015.12.01. 13:47
Népszava fotó
A felcsúti polgármester ugyanis a Hír TV-nek adott interjúban letagadta, hogy meghívásos pályázaton jutott a szilvásváradi lovarda 6,2 milliárd forintos felújításához - mondta a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hivatalos dokumentum bizonyítja, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. az egri Euro Campus Kft.-vel közösen egy meghívásos pályázat egyedüli meghívottjaként nyert. Az interjúban a felcsúti polgármester "mindenkit biztosított afelől, hogy folytatja az állami földek bekebelezését, tovább fog bővülni az 1300 hektáros Mészáros-birodalom". A DK szóvivője megjegyezte, hogy Mészáros Lőrinc szerint nemcsak szerencse kell a sikerhez, hanem más tényezők is, mint például a miniszterelnök barátsága.  A fideszes oligarcha tehát beismerte, hogy nem jutott volna milliárdos közbeszerzésekhez, ha nem lenne jóban Orbán Viktorral - mondta Gréczy Zsolt. A Demokratikus Koalíció szerint egy demokratikus jogállamban egy ilyen kijelentés után már eljárás indult volna Mészáros Lőrinccel és Orbán Viktorral szemben.

lásd még: Mészáros 6,2 milliárdért újíthat fel egy lovardát - Lesz stadion is

Több napig forgalomkorlátozás lesz a 32-es úton

Félpályás útlezárás lesz jelzőlámpás forgalomirányítás mellett szerdától vasárnapig a 32-es úton, Szolnokon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága.

A közlemény szerint a félpályás forgalomkorlátozás éjszaka is érvényben marad. A forgalom korlátozására a Thököly úti vasúti felüljáró felújításának befejező munkálatai és dilatációs szerkezetének javítása miatt van szükség. A felújítás ideje alatt torlódásokra kell számítani, ezért más útvonalak használatát javasolják.

Ujhelyi: nemzeti minimum kell a külföldön dolgozó fiatalok hazahívására

Ujhelyi István szocialista párti európai parlamenti képviselő szerint a kormányoldal és az ellenzék által közösen megfogalmazott és végigvitt nemzeti minimumra van szükség a külföldön dolgozó fiatalok hazahívásához. A politikus erről keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Nincs ágazat ma Magyarországon, amely ne panaszkodna, ne kongatná a vészharangot a vészes elvándorlás miatt - mondta az MSZP EP-képviselője, hozzátéve, hogy egyre több lesz az olyan vállalkozás, amelyik megfelelő szakember hiányában nem fejleszt a jövőben, de az olyan család is, amely csak külföldön tudja majd elképzelni a jövőjét. Ez egy nagyon fájó Trianon lesz Magyarország újkori történetében - tette hozzá a politikus.  Szavai szerint a kormányt rá kell ébreszteni arra: a probléma jóval nagyobb annál, minthogy elintézhetnék több százmillió forintos plakátkampánnyal, hogy Magyarország jobban teljesít.  Ha ez így lenne, akkor nem hagynának miket itt a fiataljaink - tette hozzá.

Ujhelyi István elmondta, tízpontos Hazaváró kiáltványának elemei között szerepel a foglalkoztatás, a bérfelzárkóztatás, a hazatérést és az itthon újrakezdést támogató uniós alapok létrehozása, a felsőoktatás újraszervezése, a fiatal vállalkozások támogatása, bérlakás-program és a lakossági internethasználat elősegítése mellett biztonságos és normális hazai közélet megteremtése.   Ujhelyi István kiemelte: míg 1956 után 200 ezer magyar hagyta el az országot, ma ennek háromszorosa a külföldön dolgozók, vagy állást keresők száma, ami akár egymillióig is emelkedhet.