Újabb álompár házassága futott zátonyra

Újabb „tündérmese” ér véget: húsz év együttlét és tizenöt, házasságban töltött esztendő után Polyák Lilla (39) és Homonnay Zsolt (44) elválnak egymástól - írja a Blikk.

A Madách és az Operettszínház sztárjai az elmúlt egy évben mindent megtettek azért, hogy megmentsék a házasságukat, több esélyt is adtak a kapcsolatuknak, ám egy idő után sajnos be kellett látniuk: hiába próbálkoztak, nem jártak sikerrel. Ezért közösen úgy döntöttek, beadják a válási papírokat, és a jövőben külön utakon folytatják tovább.

– Küzdöttek azért, hogy elkerülhető legyen a válás, de úgy tűnik, túlságosan megfáradt a kapcsolatuk. Közel húsz éven keresztül alkottak egy párt, még a főiskolai éveik alatt szerettek egymásba, ami kezdetben összekovácsolta őket, mára már nem adott elég erőt ahhoz, hogy közösen folytassák.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

Kósa "váratlanul" a kvótaellenesség mellett érvelt, és sorosgyörgyözött

A Fidesz-frakció támogatja a kormány illegális bevándorlással kapcsolatos tényközlő tájékoztatási kampányát - közölte a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szombaton sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos szerint ma már tudjuk, hogy a párizsi terrormerényletek legalább egyik kitervelője Magyarországon keresztül, az illegális bevándorlók között elvegyülve jutott be az Európai Unióba.

Hány ártatlan embernek kell még meghalnia, hogy a baloldal és a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek elismerjék, az illegális migráció növeli a terrorveszélyt és a bűnügyi kockázatot? - tette fel a kérdést a politikus.

Szerző

"Szerbia támogatása a szívünkből jött" - Szijjártó meghatódott

Magyarország érdeke az, hogy a szomszédos Szerbia erős és stabil európai uniós ország legyen -  ezt Szijjártó Péter közölte  a Politika című szerbiai napilapnak adott interjújában, amelynek meglehetősen szokatlan lett a hangvétele. A magyar diplomáciában régen halottunk valamelyik szomszédunk kapcsán ennyire baráti, meghatódott szavakat.  

A külgazdasági és külügyminiszter az interjúban arról beszélt: Magyarország azt szeretné, ha Szerbia mihamarabb az Európai Unió tagjává válna, és a magyar határnál épített kerítés sem a szerb nép ellen irányul, Szijjártó szerint a két ország kapcsolata még soha nem volt ilyen jó.  

A kérdésre, miszerint Magyarország miért Szerbiát támogatta és nem a szintén EU-tag Horvátországot a menekültüggyel kapcsolatos vita során, a miniszter azt felelte:  a horvát kormányfő  nem elfogadható és nem európai módon támadta meg Magyarországot, amikor az országot a fasiszta diktatúrákhoz hasonlította, és Szerbiával sem volt tisztességes.

Szijjártó érzelmi húrokat is penget az interjúban, ahogy Szerbia kapcsán fogalmaz: az ország támogatása a szívünkből jött, nem koordinált lépésről volt szó. Most már egyértelmű, hogy ha valaki megtámadja szerb barátainkat, akkor mi a védelmükre kelünk, azért mert barátok vagyunk, és így működnek a barátságok.

A külügyminiszter megismételte, amit már Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János kancelláriaminiszter is hangoztatott: Magyarország nem ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy szíriai menekülteket Törökországból az Európai Unióba szállítsanak, hanem azt tartaná elfogadhatónak, hogy az EU pénzügyi támogatásával a török menekülttáborokat fejlesztenék, illetve újakat építenének, hogy ők Törökországban maradjanak. 

Szerző